Reklama

Reklama

O lidech před pultem a za ním I.

  • USA About the People on Both Sides of the Counter
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1958, 8 min

Obsahy(1)

Krátká satira. Dav lidí tlačící se v prodejně obuvi umožní kapesnímu zloději, aby si přivlastnil peněženku, hodinky i láhev sodovky... (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Docela mě dostalo, že hlavní ponaučení tohoto filmečku je (SPOILER) "Příště radši hned chyťte nepoctivého prodavače za ruku, ať si nenaspoří na lepší auto, než máte vy." - Krádež není špatná sama o sobě? Musí v tom být ještě závist?! .......... Můj brácha si všiml ještě jedné zajímavé věci: totiž, že ti podlí obchodníci jsou řezník a krejčí, tedy příslušníci bohatých, až buržoazních řemesel. Náhoda, nebo záměr? :) KONEC SPOILERU Tento díl beru každopádně jen jako kuriozitku. II. díl je postavený docela jinak; pro změnu hezky SPOILER lidem domlouvá, aby k sobě byli vstřícní, KONEC SPOILERU ale myslím, že to dělá malinko neúčinně a nudně. III. díl má z celé série nejlepší, nejplatnější závěr (SPOILER: Když ti někdo působí křivdu, tak se ozvi. Jinak si za to můžeš sám.). ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Série instruktážních snímků, vyráběných na přímou zakázku Ministerstva vnitřního obchodu, se zdá být minulostí již dávno překonanou, ovšem současné poměry dávají za pravdu až neuvěřitelné nadčasovosti tohoto mikroseriálu. Šidilo se, šidí se a šidit se bude. Miloš Kopecký je nejen ideálním průvodcem, ale především hercem par excellence. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Dobová satirická kritika nepoctivých řezníků a prodavačů metrové látky. Kopecký je skvělý, odsýpá to, ale přijde mi to osobně takové nedomrlé. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Prosím vás, a to jsou všichni prodavači takoví?“ Krátkých osm minut nepříliš povedené satiry na téma okrádání zákazníků obchodníky. Tedy Kopecký zvládá všechny přidělené role s přehledem sobě vlastním, ale celkově tato agitka vyznívá tak, že kdo se má lépe než vy, pravděpodobně krade. A to není pěkné vyznění. Ale zpracování je docela povedené a nápadité. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Satirická osmiminutovka, o níž bych rád napsal, že je příjemná, ale to by nesměla být i po téměř šedesáti letech tak aktuální. Dnes se v obchodech šidí jinak, ale šidí se dál, a pokud si člověk nedá pozor... No, však to znáte. Co se týče scénáře Petra Schulhoffa, oceňuji jeho nápad využít i na jinou nehezkou lidskou vlastnost - na závist. Divákovi zhruba říká: "Závidíte-li někomu nového spartaka, dost možná si ho koupil proto, že vás okradl." A pokud jde o Miloše Kopeckého, ten je excelentní ve všech minirolích - obzvlášť kapsář z úvodu se mu povedl. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama