Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kto by ju nemiloval. Má pre verejnosť prospešnú prácu ( tým nemyslím zber lístia atď. ), je sladká, hanblivá a strašne zamilovaná. A ešte aby som nezabudol, trafená je teda dosť a ešte aj presne. Psycháč, ktorý zrejme varuje pred tým, aby sme náhodné známosti prevetrali, ako posteľné prádlo a pri prvom náznaku, že ten oproti je človiečik s viacerými vystavenými papiermi od odborného lekára, utekali kade ľahšie. Najlepšie na inú planétu. Lebo May vás aj tak dostane. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

May je prostě divná. Ať jde o postavu nebo film jako celek. Angela Bettis je v titulní roli úžasná, tokající lesbička Anna Faris je zábavná, film mi jen připadá zbytečně okecávající a hlavní zápletka dost ředěná. Zápletkou mi film připomněl o celých deset let mladší Excision, ten si s tím ale nebral servítky a sekal to naplno. Tady se kolem toho spíše jen poskakuje. Jsem z toho trochu rozpačitý, čekal jsem to údernější a silnější příběh, herecky by na to May měla. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Všechny ty řeči o "May", že není vlastně horrorem jsou pravdivé. "May" se skutečně mnohem víc blíží dramatu, ale serióznost v ní nehledejte. Hlavní hrdinka je totiž skutečně psychicky nemocná a i když tušíme, že za tím stojí především traumatizující zkušenosti z dětství podtržené negativním působením panovačné matky, je nutno přiznat, že jde pouze o velmi hrubý psychologický nástin - a tím si tvůrci podřezávají větev sami pod sebou. I když totiž Angela Bettis dokáže chvílemi vylovit z May kousek lidství, její snaha se utápí v těžkopádné konstrukci motivací, podivností a místy dokonce morbidního humoru - najděte si pak k May vztah. A přitom právě ona vychází z celého osazenstva nejlépe - k May můžeme alespoň do určité fáze cítit lítost, k ostatním ani to ne..."May" se zaštiťuje poselstvím tvrdícím, že "Nikdo nechce být sám", které ovšem s ubíhající stopáží začíná působit velmi triviálně a závěrečná (dost nechutná) scéna prozrazuje jediné - deformovanost a nefunkčnost výpovědi, o kterou se scénárista a režisér Lucky McKee zřejmě snažil. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla už dávno takže těžko hodnotit. Vzpomínám si ale, že se mi poprvé v životě zvedl žaludek při filmu, když si May z ničeho nic vrazila nůžky do oka. Tehdy mě chuť na horory přešla asi tak na týden. Ale po týdnu už se všechno vrátilo do starých kolejí a jsem zase stejný prase jako jsem bývala :-) ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Nepříliš hororové drama s neotřelou zápletkou. Divná dcera divné maminky má divnou panenku. Já mít takovou panenku, tak letí do popelnice, nebo jí daruji někomu, koho opravdu nemám rád. Ale o to vlastně nejde. Jde o to, že film velice zajímavým způsobem ukazuje, kam až se dá dojít s velkou touhou po perfektním příteli. May je divná holčička s divnými zálibami, ale šít umí dobře, i když sešívá dost divné věci. Celý film je divný, pomalý, ale pokud vám padne do nálady (nečekejte akci ani lekačky, vlastně vůbec nečekejte horor), bude se vám divně líbit. A mně zrovna padl, takže dávám čtyři divně sešité hvězdy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)
  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)
  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)

Reklama

Reklama