Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Film, který má diametrálně odlišné hodnocení na csfd a imdb a který se na zámořských hororových serverech objevuje v žebříčcích nejpovedenějších snímků po roce 2000, ale u nás mu téměř nikdo nevěnuje pozornost. Pravda, jak už to tak bývá, se nachází někde mezi těmito dvěma mantinely. May je totiž, ač se to od pohledu nezdá, poměrně hodně těžko uchopitelný film. Zásadní chyba je v očekávání teenagerského hororu - tak do filmu nemáte šanci proniknout. Ne, ne, May je psychologickým dramatem se spoustou alegorických prvků a abstraktním dějem. Proto nemusí být herecké výkony špičkové (kromě May samotné), proto nemusí být jednání ostatních postav logické. Anebo jinak - zápory tohoto filmu nejsou skutečnými zápory, nýbrž pouze subjektivně negativně vnímanými neutrálními jevy. Aneb kdo to vidí, ten to vidí, kdo to nevidí, tomu to nevysvětlíte. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Čekat od filmu kategorie Horror po půlnoci nějaký hluboký niterný zážitek, po kterém se vám bradička třese dojetím a v krku sedí knedlík jak kachní vejce, je pitomost. Stejně jako čekat krev a střeva v řachandách od Trošky. Tady je to, co tam má být, tedy krev a krev a zase jen krev, a rozhodně tam není nic, co tam prostě nepatří, tedy děj, rozum a ...zapomněl jsem na něco? ()

Reklama

brutale 

všechny recenze uživatele

Páni a dámy, Lucky McKee (réžia,scenár) nám servíruje prierez životom May (Angela Bettis), od malého dievčatka až po dospelú ženu, ktorá sa snaží zaradiť do bežného života... Jej matka, svojím prístupom deptala May (aj keď som mal pocit, že nechcene), od detstva. May mala kozmetickú vadu oka, preto ako mladistvá zostala sama, bez kamaráta. Matkina rada znela "Ak nemáš priateľa, urob si ho sám", obávam sa, že vtedy matke nezišlo na um ako moc si May túto radu vezme k srdcu. May dostáva od matky darček, je to bábika v presklennej skrinke, ktorú jej odovzdáva so slovami, "ona je výnimočná". Kus dreva obalené sklom sa stáva pre May jej najlepším priateľom. May stretáva ľudí a chce živého priateľa, kamaráta. Moc sa jej to nedarí, izoláciu počas detstva a závoj výchovy jej matky si nesie stále zo sebou, od každého počuje že je divná... Na bábike praská sklo a žiarli na May. May sa rozhliada po ľuďoch a vidí krásne časti tiel, na ňom ruky, na nej krk..."toľko krásnych častí, ale žiaden dokonalý celok"... Bábika sa rozbije, May ňou sa stane, ale bábika potrebuje priateľa... Snímka sami páči, po hereckej stránke(aj keď účinkujúci boli doteraz pre mňa neznámi) aj režijnej stránke. Zaujal ma aj príbeh, ktorý sa mi pre horor javil ako nemainstreamový a originálny. Vizuálne film ponúka miestami zaujímavé úseky(napr. už viem ako vyzerá krv ktorá sa vleje do kaluže mlieka ). Každopádne si tento malý psycho thriller s mierne slasherovským koncom u mňa vybojoval ****. Možno ani neviete a poznáte niakú "May", takže buďte opartný keď vám niekto pochváli niakú časť tela.... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Křehká, vnímavá, tak trochu jiná, možná i divná May v krutém světě, osamělá, bez přátel, jen se svou panenkou za sklem.. Pozoruhodná věcička, více psychologické drama než horor, pravdou je, že ve finále to už horor fakt byl.. Angela Bettisová v hlavní roli výborná, v jejích očích se dalo číst, z každého jejího gesta bylo patrné, jak moc si přeje mít osobu blízkou, bylo mi jí nesmírně líto.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím, než se na filmovém plátně objevila Ester (Orphan, 2009), která však oproti dívce z tohoto filmu disponuje vyrovnanou povahou bez známek lability, chladnokrevností, je uvědomělejší svých činů, a díky svému zdánlivě obyčejně vypadajícímu a normálně působícímu zevnějšku (za kterým však skrývá čiré zlo), působí mnohem více děsivěji, tady byla May. A s tou také "něco není v pořádku." Ta holka je opravdu velmi slušný cvok a Angela Bettis opět předvádí svůj skvěle psychopatický výkon. Nedokážu si ji vůbec představit v postavě nějaké normální dívky či obdivované krásky. Svou osobitou zvráceností a narušeností dokáže s přehledem překonat skutky i těch nejznámějších sériových vrahů. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)
  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)
  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)

Reklama

Reklama