Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Morbídny "remake" klasickej gréckej báje o Pygmaliónovi je dokonalosť sama. Absolútne geniálnej poslednej päťminútovke akoby vystrihnutej z nejakého artfilmu (Prečo ma nevidíš? Naozaj ma nevidíš? Uvidíš ma. Au! Teraz ma už vidíš? To som rada. No, vlastne je mi to fuk.) predchádza film tak nudný, že nuda tu snáď bola povýšená na tvorivú (?!) metódu. Experiment "nuda vs. paráda" sa vydaril - výsledok musíte chvíľu rozdýchať. Experimentálnym filmom však viac než dve hviezdičky nedávam. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

What the fuck ?? Nečakal som zrovna veľa, nečakal som ani priemer, ale dostal som takmer nepozeratelnú sračku. Slabučký dej, nuda od začiatku až do konca. Stále som čakal, kedy sa už konečne niečo stane, kedy sa niečo zvrtne a rozbehne, ale bohužiaľ nič. Natočené to bolo ledva priemerne, ale atmosféra, herci, dej a ostatné aspekty sú hrozné a celkový dojem je mizerný. Veľké sklamanie a strata času. Rozhodne nikomu nedoporučujem. 30% ()

Reklama

brutale 

všechny recenze uživatele

Páni a dámy, Lucky McKee (réžia,scenár) nám servíruje prierez životom May (Angela Bettis), od malého dievčatka až po dospelú ženu, ktorá sa snaží zaradiť do bežného života... Jej matka, svojím prístupom deptala May (aj keď som mal pocit, že nechcene), od detstva. May mala kozmetickú vadu oka, preto ako mladistvá zostala sama, bez kamaráta. Matkina rada znela "Ak nemáš priateľa, urob si ho sám", obávam sa, že vtedy matke nezišlo na um ako moc si May túto radu vezme k srdcu. May dostáva od matky darček, je to bábika v presklennej skrinke, ktorú jej odovzdáva so slovami, "ona je výnimočná". Kus dreva obalené sklom sa stáva pre May jej najlepším priateľom. May stretáva ľudí a chce živého priateľa, kamaráta. Moc sa jej to nedarí, izoláciu počas detstva a závoj výchovy jej matky si nesie stále zo sebou, od každého počuje že je divná... Na bábike praská sklo a žiarli na May. May sa rozhliada po ľuďoch a vidí krásne časti tiel, na ňom ruky, na nej krk..."toľko krásnych častí, ale žiaden dokonalý celok"... Bábika sa rozbije, May ňou sa stane, ale bábika potrebuje priateľa... Snímka sami páči, po hereckej stránke(aj keď účinkujúci boli doteraz pre mňa neznámi) aj režijnej stránke. Zaujal ma aj príbeh, ktorý sa mi pre horor javil ako nemainstreamový a originálny. Vizuálne film ponúka miestami zaujímavé úseky(napr. už viem ako vyzerá krv ktorá sa vleje do kaluže mlieka ). Každopádne si tento malý psycho thriller s mierne slasherovským koncom u mňa vybojoval ****. Možno ani neviete a poznáte niakú "May", takže buďte opartný keď vám niekto pochváli niakú časť tela.... ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Odpad? Ani hovno! Okej, možná trochu, ale pěkně nadupanej a dle mýho fakin gusta! Pravda začátek byl fakt kurva divnej, ale taky jsem čekal, že to pak bude dobrá sráčka. Ale tohle je geniální sračka, kterou Aj rilly lajk it! Příběh je fantastickej, jak se to pak do sebe všechno propojí, vlastně se ji všechno z tý veteriny pozdějš vyplatí, frst ju sej, co to je kurva, proč mu tak jede po rukách.. Nejvíc mě zprva bavil ten rozplaclej kocour, ale pak se to jen rozjelo.. třeba scéna, kdy leží vedle tělo a upadne oko, taková dosti kokotina, která mě rozesmála. Jinak, když jsem viděl tu doll, fakt jsem myslel, že je tohle nějakej předchůdce Annabelle, což jsem teda kurva rád, že není.. Až na pár minut of di end a začátek, kterej začínal být už trochu otravnej svou wirdnosti, jsem se celou dobu bavil.. Avšak Aj kent hodnotit to moc vysoko.. Pokud se neplatu, jedna taková skládačka už byla ve Vraždách v domě panenek.. A ty hlášky? Tady jsou nějaký, u kterých, jsem se pobavil.. ,,Co Lupy? (nevím, jak ten zmrd byl) - Je v pytli." ,,Potřebuju víc části." ,,O čem si to čteš? - O amputacích." - Kvůli práci? - Ne, pro zábavu." ,,Když si nemůžeš najít přítele, udělej si ho." ,,Dívej se na mě. Dívej." :) ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ten film je vesmes excelentni, bohuzel ale jen v prvnich dvou tretinach, kdy vas dostava vyborne vykresleni emo/goticky May a jejiho ukazkove psychoticky obsesivniho charakteru. Z pozadi navic pulzuje silna podpora hororove atmosfery tvorene jednou sympatickou panenkou v boxu a i diky povedene hudbe to ma naslapnuto na super vysledek. Ve finale se to ale kapku zvrtne, zacne se to snazit o typicky americke sokujici brutalni finish a uplne zbytecne to kazi celkovy vysledek. Stale ale velmi prijemne prekvapeni, ktere je zde tezce nedocenene. 7/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)
  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)
  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)

Reklama

Reklama