Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Až se mě někdo, jakožto osoby tak trochu obeznámené s filosofií zeptá, co holismus myslí tím, když tvrdí, že "celek je víc než souhrn jeho části", odkážu ho k tomuto filmu, resp. k jeho závěrečné třetině. Ale dost suchopárné teorie, potenciální diváky bude jistojistě přednostně zajímat, co na ně s May (postavou i filmem) čeká? Za mě: vstoupivší odvážlivci (horror!) dávají šanci vtahující studii na téma neblahého vlivu kouř... ehm, omyl, samozřejmě jsem chtěl napsat samoty na (psychické) zdraví. ;-) Rating 53 % je pro mě záhadou (ale hádat se s vámi nebudu; nemám rád výrazy podceňovaný/přeceňovaný film), tenhle film by se beztak líbil i Mary Shelleyové, a že ta o sponkování něco ví! 75 % ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Tak May je velice rozporuplný film, který se hned dá hodit do odpadu bez mrknutí, ale myslím si, že to není tak docela špatné. Pokud chcete se dostat do blázince a nechtějí Vás tam vzít, tak tady uvidíte přesně to, jak se chovat aby Vás tam vzali. Naprosto vyšinutá May na mě působila opravdu zajímavým dojmem a spíš jsem litoval ostatní postavy, že s ní musí přijít do styku. Za mě 70%. Jsem nad míru spokojený. ()

Reklama

Smileface 

všechny recenze uživatele

May se možná až příliž zajímá pouze o hlavní (kladou/zápornou) hrdinku a vykreslení její psychyky.Ostatní postavy nedostávají žádný prostor a tím pádem jim nemůžete ani fandit a pripadáte si tak trochu jako psychiatr a ne divák koukající na film.Stejně si ale May ** zaslouží,zejména za psychologii hlavní postavy a některé záběry. ()

CBD 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem rozhodně nečekala - další případ toho, jak obaly někdy naprsto nevhodným způsobem presentují obsah. May není slaboduchá vyvražďovačka ale k upodivu psychologická hříčka o plaché, trošku podivné dívce, která se chce vyrovnat se samotou. Svým způsobem bych May přirovnala k vynikající Carrie (bez telekinetických schopností). Sympatická Angela Battis vás do děje umně vtáhne a několik zajímavých vizuálních hříček i patřičně krvavé závěrečné vyústění mají svůj smysl. Jediné k čemu mám výhrady je hutnost děje - bude vám připadat, že je film poněkud délší než by mu slušelo (a to má 95 minut!) a tak z vás opadne počáteční obezřetnost - vlastně se nedá říct, zda-li je to špatně. 85% ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

May je senza! Teda alespon prvni hodinka s ni je v pohode. Citlive ztvarnena a k tragickemu konci tazena hrdinka mne skutecne zajimala a lakala a kdyz uz mi byla temer sympaticka, tak McKee evidentne zacal zbytecne tlacit na pilu, ktera mela mene zubu nez moje babicka. Poslednich dvacet minut je opravdu zbytecne zbrklych a zkratkovitych (filmy by zaslouzil jeste dvacet minut), aby se pak mohla krabice od DVD hemzit napisy jako "Sokujici!" nebo "Zvracene!" a je to skoda. Takhle je to 5/10. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)
  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)
  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)

Reklama

Reklama