Reklama

Reklama

Visitor Q

(festivalový název)
  • Japonsko Bijitâ Q (více)
Trailer

Obsahy(1)

Takashi Miike si mezinárodní proslulost získal bizarně násilnými filmy jako Konkurs či Ichi the Killer, ale jeho filmografie obsahuje příspěvky z takřka všech filmových kategorií od kriminálek přes muzikály až po artfilmy. Solitérní tvůrce každoročně podle cizích scénářů natočí čtyři až pět zakázkových snímků, kterým dává nezaměnitelný styl. Miikeho tvůrčí rukopis se vyznačuje svobodomyslnou interpretací scénářů a hravým přístupem k žánrům i schématům. Visitor Q je jeho černohumorný a bláznivý, ale současně maximálně procítěný příspěvek do série filmů se zastřešujícím tématem opravdová láska, který představuje osobitou prafrázi na typické japonské filmy, kde členové disfunkčních rodin hledají cestu ke vzájemnému soužití. Zdejší hrdinové dojdou rodinné idyly přes incest, prostituci, drogy, šikanu, nevěru, nekrofilii a vraždu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Rodinný film odvyprávěný filmovou řečí pana Takashi Miikeho (ve filmografii tohohle schopného a talentovaného japonského Eda Wooda to lepší co kdy uklohnil). Bez průpravy nějakými těmi předchozími Miikiho dílky asi jen těžko vstřebatelné. Pro ty co onanují třeba u Ocelových magnólií,nekoukatelné.- Mě pobavil,rozesmál,vyděsil,dojal.--Kupodivu i přes notnou dávku bizarna lépe stravitelný pro mé spolukoukače,než byli i jednodušší Ichi, nebo Audition,o šílenosti Izo ani nemluvě. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Mysterium života je neuvěřitelné. Dokonce i mrtvola může zvlhnout!" Rodina musí držet pohromadě. Všechno zlé je pro něco dobré. Spokojenost jednotlivce - spokojenost kolektivu. Lidské štěstí kráčí spletitými cestičkami. Rigor Mortis je svině. To je jen několik poselství, která jsem z filmu pochytil. Kromě silné pocty síle mateřství (ten závěr za doprovodu hrozně hezké písničky je, navzdory své bizarnosti, neskutečně silný). Jak je film jistou dobu dost nepříjemně hnusný, tak je pak zase třeskutě zábavný. Např. otec je totální magor, ale v tom velmi zábavném pojetí. Faktem ale je, že jsem to čekal trošku šílenější. Co mi však již během sledování tak i po něm vrtalo hlavou nejvíce, bylo zdalipak dostal mikrofonista vynadáno za to, že pořád strkal ten mikrofon do záběru. ()

Reklama

Davered 

všechny recenze uživatele

Plagiát Pasoliniho TEOREMY, který nejen vykrádá, ale myšlenky originálu interpretuje naprosto scestně a nepřesně. Zapomeňte na nábožensko-filozofický podtext TEOREMY; Miike se zmůže tak maximálně na několik nechutností, postavy jeho filmu jsou psychologicky nevěrohodné a neprocházejí žádným vývojem. Násilí zde zobrazované se jen tak nevidí – jeho míra mě natolik šokovala (pozitivně i negativně), že celkový dojem nakonec nezůstal až tak negativní. Jinak ale v podstatě zbytečný film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by mi niekto tvrdil, že toto je snímok o rodinných hodnotách a znovuobjavení sa jednej famílie, asi by som mu poklepal na čelo. Lenže na čelo som si klepal na konci ja sám. Ide o nekompromisný, drsný a hlavne čiernohumorný pohľad na zvrátenú myseľ niektorých našich svetoobčanov. Rovnica tu neexistuje. Iba výsledok. ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Absolutně střelený, absolutně bizardní, absolutně na hlavu:) Po prvních minutách jsem si myslel, že koukám na něco jiného než na Visitor Q kdo viděl musí vědět proč:)) Naprosto ujetá rodinka, jeden neznámý pohodář a ujetý příběh o zkažené mládeži, který mi naháněl údiv do tváře, ale i úsměv a to hlavně ke konci, kde jsem nevydržel a zasmál jsem se od srdce. Komické hlášky hlavně od otce jsou tím nejlepším. A co mě dostalo, byl konec, zde byl poznat Miike a jeho styl. Celkově hodnotím lehce kladně, tedy 60 % ale ještě jsem decentně v šoku:) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama