Reklama

Reklama

Konkurs

  • Česko Konkurz na smrt (více)
Trailer 1

Kontroverzní japonský režisér Takaši Miike je tvůrcem tohoto znepokojujícího hororového filmu o ovdovělém producentovi, který se rozhodne zorganizovat konkurz na svou potenciální novou manželku. Mezi mnoha uchazečkami zvláště vyčnívá především jedna - rozkošná bývalá baletka oblečená v bílé. Vdovec je jejím záhadným půvabem zcela fascinován a nemůže uvěřit vlastnímu štěstí, dokud se svou budoucí nevěstou nezačne zabývat podrobněji. Detaily z jejího osobního života do sebe tak úplně nezapadají, nohy má zohyzděné řadou ošklivých jizev a Aoyama až příliš pozdě zjistí, že lidé v jejím okolí mají ve zvyku záhadně mizet. Když v jejím obýváku objeví spoutaného muže s uříznutým jazykem a chodidly, usoudí, že ona dívka patrně nebude ženou jeho snů. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (234)

RHK odpad!

všechny recenze uživatele

Ta poslední půlhodina obsahující sadistická mučení různého druhu překročila všechny meze žánru drama či horor, stejně jako mou hranici tolerance násilí ve filmu. Nerad to píšu, ale některé scény se snad točí jen pro lidi s nějakou úchylkou. Tak jako je zapovězené dětské porno by měly zůstat zapovězeny i scény krutého mučení. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Každý se alespoň jednou zamiloval. K lásce patří spousta nádherných chvil, ale také nejistoty, zdali je daný člověk ten pravý, jaké má úmysly, jakou má minulost, či jak moc odpovídá naším představám. Přesně tak romanci podává jeden z nejslavnějších a nejkontroverznějších titulů všestranného a stále osobitého japonského režiséra Takašiho Miikeho. Stejně jako ve většině jeho filmů se i zde výrazně projevuje pro něho typické ovládání diváka. S mistrovskou precizností kontroluje náladu jednotlivých pasáží a důmyslně stírá hranice mezi realitou a zlým snem. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Aneb nelži ženský, nelži ženský, nevyplácí se to. Problém Konkurzu není v nápadu, je v provedení. Pokud dvě třetiny filmu sledujeme de facto romantický film, chtěl bych se o hlavní postavě dozvědět něco víc a neposlouchat kvanta tuctových dialogů. O Shikegharovi víme alespoň základní data: je takovým tím nezajímavým dobráckým strejdou od vedle, který ani onen sobecký krok v podobě fiktivního filmového konkurzu nemyslí zle a touží pouze po změně svého statusu osamělosti. Poklidné vyznění a nádech romance občas znásilňují SILNĚ znepokojivé záběry Asami, která se ve vyklizeném bytě krčí u telefonu a společnost jí dělá pouze jeden podezřelý pytel. Drobné výzvy pro divákovu zvědavost se transformují v konkrétní událost až v samotném závěru a jde o veletoč skutečně veletočovitý. Nástřel obstará nechutná snová sekvence a poté se film během jediného okamžiku přelije do diametrálně odlišného žánru. Než smysly stihnou pobrat nápor zobrazeného zvěrstva, je konec. Fakt, že o Asami nevíme téměř nic, je v kontextu s dějem v pořádku - závěrečná část má díky šikovným kontrastům a nevědomosti hodně brutální dopad alá "hodný strejda versus nedefinované ženské ultrazlo" (účel splněn - sledování závěru je krajně nepříjemné a šokující). Hororového diváka bude sice rozčilovat nudná romantická část filmu, každopádně pozornost si tenhle zákeřný žánrový crossover rozhodně zaslouží. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem se kochal romantickým příběhem, avšak některé záběry, kde se někdo choval divně jsem nechápal a bral jsem je na lehkou váhu, ale závěr byl vážně psycho a hned jsem vzpomínal na divné scény, které mě najednou dávali smysl. Byl jsem tímto filmem vážně překvapen. Nejedná se o křehký film jak jsem doufal a žánr thriller a horor vážně pasuje. Mé hodnocení 3,5 hvězdičky… ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

105 minut děsivé nudy. Horror? Určitě ne, spíše psychologické drama o tom, jak si šikmooký starý kmet, hledá manželku............ Ale konec 10 minut - stojí zato. Scény ala SAW, kdy žena muži pomalu lankem odřezává nohu, to je opravdu chuťovka :-) Doporučuji si pustit pouze těch 10 min. na konci. Tak to udělala i má sestra a o nic nepřišla :-) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Kapela My Chemical Romance použila Audition jako předlohu ke svému videoklipu k písni „Honey, This Mirror Isn't Big Enough for the Two of Us“. (Baťka)
  • Na švýcarské premiéře se jednomu divákovi udělalo ze závěrečné scény tak špatně, že vyšel ze sálu a potřeboval pomoc zdravotníků. (HappySmile)

Reklama

Reklama