Reklama

Reklama

Městečko South Park - Série 10 (2006) (série)


Animákové války, část druhá (S10E04)

(epizoda)
  • USA Cartoon Wars Part II

Recenze (4)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S časovým predstihom sa Treyovi Parkerovi podarilo vykresiť, aký primitívny bude filmový svet o zhruba 15 rokov neskôr. Vtipy na adresu židov sú neprípustné o Afroameričanoch či LGBT komunite ani nehovorím, ale biely pracujúci muž sa urážať môže, dookola sa objavujú vtipy o zneužívaní detí katolickými kňazmi avšak nikdy nie povedzme vedúcimi táborov (pritom drvivá väčšina zneužívania sa stáva v rómskych komunitách so slabým sociálnym zázemím či v detských táboroch vedených školenými pedagógmi) a netreba zabúdať na fashizmusistov, ktorí sa povedzme v Santa Clarita diet môžu zabíjať iba preto že majú iný názor... ()

Reklama

Zajímavosti (5)

  • Vyobrazení proroka Mohameda nebylo cenzurováno jako vtip. Cenzuru provedla stanice Comedy Central, na které byl seriál vysílán. To bylo poprvé, kdy tato stanice cenzurovala nějakou epizodu South Parku. Večer před vysíláním epizody se producenti snažili přemluvit vedení Comedy Central, aby se epizoda odvysílala bez cenzury. Vedení televize dalo tvůrcům na výběr: buď epizodu zcenzuruje televize, nebo si ji upraví a zcenzurují sami tvůrci. Tvůrci se rozhodli udělat to sami. Paradoxem je, že přes všechny cenzury se Mohamed objevuje téměř v každé epizodě v úvodní znělce a objevil se již v epizodě Super nejlepší přátelé. Australská televize SBS tento dvoudíl raději vůbec nevysílala. (Zdroj: ČSFD)
  • Cartmanova hláška "I guess it was inevitable", ktorú prednesie počas súboja s Kyleom, je odkazom na film Matrix (1999). Krátko na to mu tiež povie "Let this be our final battle!", čo je odkazom na film Vládcovia vesmíru (1987). (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama