Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (542)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Digitálně na hodně vysoké úrovni natočený snímek plný hodně roztomilých zvířátek, plytkého a předvídaletného příběhu a jedné (dnes už téměř kultovní) šavlozubé veverky Scrat, která oproti jedničce dostala více prostoru (producenti ví proč:-)) Proti animaci nemám žádných výtek, zapůsobila i nadprůměrná hudba Johna Powella, který se svého úkolu zhostil s pro něj typickou vervou, jediné, co snímek sráží, je tak trochu povinná zápletka (jen aby NĚCO vzniklo), děti budou nadšené plejádou klidnějších a "akčnějších" pasáží a my ostatní si užijeme aspoň jedné z nejzákeřnějších a nejmilovanějších animovaných postaviček moderních animáků - šavlozubé veverky, která je prostě k sežrání!!!!! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Už v jednotke sa mi zdal byť slabý scenár, ale tam to vyvážila kopa žartíkov a hlášok. Dvojka ma BRUTAL riedky scenár a film je prepchatý "vtipnými" scénami typu - zvieratka sa nemotorne kĺzajú na ľade (nemyslím tým ústrednú trojicu). Veverica ako chuťovka bola v jednotke tak akurát, tu je jej viac a je vtipná, ale tiež nepridáva kompaktnosti príbehu (a polovica aj tak bola v ukážkach). Ale áno, je tu pár podarených vtipov aj romantika, ale toto v dobách Shreka považujem za spodný limit detskej zábavy, na ktorú som ochotný ísť (aj to len v dobrovode nejakého decka)... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Drsňák Diego, trouba Sid a dobrák Manny podnikají dobrodružství za záchranu před oblevou a také za pokračováním rodu...... . Myslím, že jednička byla vyjimečná, protože se u ní bavily děti i rodiče. U dvojky je všeho dosaženo tak na půl. Animace, spousta rozmanitých postaviček, dobrej zvuk, ale ten příběh! Ten nezachrání ani chudák Scrat a nezbedný žalud. Přesto všechno byly děti spokojené i když se občas malinko nudily. Ne všichni totiž už běhají za holkama..... . ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na kostru jedničky našrobovali trochu jiný příběh, který neurazí, pobaví a rozesměje. Hlášky a dialogy odsýpají stejně dobře jako minule a navíc Scrat je tady využitý mnohem větším a zajímavějším způsobem a na konci je prostě bezkonkurenční. Důstojný bratříček prvního dílu, kterému rozhodně nedělá ostudu. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Nelíbíla se mi už jednička a dvojka je o tom samém. Už samotná animace mi přijde nezajímavá, a i když je tam jakás takás stylizace, tak mi nějak nevoní. A na co je mi, že se zvířátkám hezky vlní chlupy, když mi občas připadalo, že pohyb zvěřeny je prostě divný. Nehledě na to, že led, led, led a občas odhalená hlína s trávou a stromkem mi přijdou jako nedotažené prostředí. Vtípky moc nerozesmějou, zvířata mi přijdou až na šavlozubého tygra Diega otravné a nelíbil se mi ani dabing (původní) - mamut je huhlavý a nevýrazný, Sidovo šišlání je příšerné. Děj téměř žádný - celou dobu se jen někam jde. Zachraňuje to Scrat a líbila se mi i scéna, kdy malí lenochodi uctívají Sida. A to je celkem málo... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Carlos Saldanha se do té doby podílel na režii téměř všech CGI projektů Blu Sky Studios. Na kontě měl mimo dvou dílů Doby ledové a Robotů (2005) také pětiminutové Scratovo dobrodružství (2002), které si pro sebe "ukradla" titulní veverka. Pracoval ale také na hraných filmech a dohlížel například na speciální efekty u Klubu rváčů (1999). (imro)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. března 2006 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama