Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mladá rebelka Nimue, která má tajemné schopnosti a legendární meč, spojí síly s okouzlujícím žoldákem Artušem a společně se vydají zachránit její lid. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Artušovská legenda je jenom záminka, jak do populární látky napasovat hollywoodské vidění světa. Černí jsou tam zakomponování jaksi mimochodem (nejspíš podle nového pojetí historie staří Římané vybrakovali Súdán a černochy nasadili do celé Evropy), tak je nutné nasadit v rámci diverzity další utlačované skupinky. A děj je klišé nad klišé. Jako vadný bod na LCD tam akorát ční Floki v podání Merlina. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bacha SPOILERY: Tak toto bol iný prúser. Kto sa diví, že tento seriál uťali, tak musí byť na hlavu. Ja viem, že doma pokročila a treba myslieť aj na LGBTQ, gender ideológiu a rasové blá blá blá, ale ALE urobiť Morganu afroameričankou, urobiť z Nimue takúto kravu, dať tam lesbické mníšky a tiež jedna z nich afroameričanka, hlavná mníška afroameričanka a urobiť Artuša tiež z afroameričana a jeho otec rytier v danej dobe tiež afroameričan? V podstate každý tretí-štvrtý človek "černoch" a dokonca v dobrých postaveniach? To tým v Netflixe fakt už takto "zajebáva"? To chcú takto mladým, ktorí o histórii vedia hovno, balamutiť mozgy? Ani jedno v danej dobe nebolo možné. Za jedno sa upaľovalo, druhé kvôli otroctvu tiež nebolo možné a rôzne kombinácie ani nehovorím. Detské spracovanie ála Herkules so Sorbom alebo Xeny len s občasným "krvavejším" nádychom tomu tiež nepomáha. Nedám odpad len kvôli celkom slušnej výprave, ale inak je to blud, grc, mišmaš všetkého, čo sa len dá. Ďalší dôvod, prečo viac držať palce HBO Max, Amazon Primu, AppleTV a Disney+, prípadne menším hráčom ako Hulu alebo Peacock. Z Netflixu okremá pár vymakaných seriálov a sérii sa stáva žumpa plná buzerantov. Nebyť seriálov ako Stranger Things, Lost in Space a pod., už by som ich bojkotoval len z princípu. Kým nezačali s týmto LGBTQ hnojom, tak som sa na ČSFD v komentároch vyjadroval slušne, ale ako s tým nastúpili, tak som zahodil všetky servítky okrem tých najhrubších. Fuck Netflix, Fuck LQBTQ agitky, Fuck MeeToo, Fuck Genderideology. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Start byl poněkud rozpačitý a skoro to vypadalo, že půjde o neškodnou rodinnou podívanou, ale pak se (skoro) naplno projevilo, že jde o Millerův komiks, nebyla tak nouze o násilí, zajímavé postavy a svérázně pojatou mytologii. Je mi jasné, že někomu tohle bude připadat příliš "multikulti", ale Cursed je netradiční a svým způsobem provokativní variací na tisíckrát adaptovaný příběh, který pobaví, pokud nebude zarytě odmítat nový pohled na klasickou látku. ()

Khamsin odpad!

všechny recenze uživatele

Už od začátku to působilo tak trochu lacině. Herecké obsazení mi moc k daným postavám nesedělo (kromě okouzlující Katherine Langford a charismatického Petera Mullana). Ale proboha.. co jste to provedli Artušovi? To vážně budeme vše překrucovat tímto směrem, že i Artuše bude hrát herec výrazně snědé pleti? Ne, tak to ne. Na to odmítám koukat. Tzv. korektnost se už taví do čirého šílenství. >| ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Nechtělo se mi věřit hodnocení, tak jsem to shlédl pro vlastní názor. Úvodní znělka skvělá, kostýmy, kulisy, efekty, to všechno se mi líbí. Bohužel ani to všechno dohromady nezachrání beznohý scénář a nelogické dialogy. Z artušovských legend si vzali tak málo, že už nemuseli brát nic a začít od nuly. Zjednodušeně řečeno je to na pohled pěkné, ale o ničem. Potenciál zůstal nevyužit. I ty dvě hvězdy dávám s mírným sebezapřením jen za tu pěknou přírodu. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (3)

  • Pro herce Seana Gildera (Bors) se nejedná o první roli v díle adaptujícím artušovskou legendu. Zahrál si už ve filmu Král Artuš (2004), kde se představil v roli Artušova sluhy Jolse. (slipknotfan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Reklama

Reklama