Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Dale 

všechny recenze uživatele

Identitu vraha išlo odhaliť celkom ľahko a o dosť skôr, ako na to prišla šerifka. Zase až tak veľa tam tých podozrivých nebolo. Aj keď motív bol riadne odfláknutý a neuveriteľný. Atmosféra indiánskej rezervácie a lesov výborná, tak ako aj Coster-Waldau. Dalo sa z toho vyťažiť ale viac, takto len priemer. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Lannisterovi škrtli ze scénáře ségru, pročež, nemaje do čeho píchnout, zachlastává na lesní samotě taktéž škrtnutý potěr, chrání stromy, objímá jeleny a leští pomalu rezavějící lauf. Tato idyla mu však vydrží jen do té doby, než mu v rezervaci začne mírně jebnutý Kopčem Železný masařit luzné náctky, což nasraného lesa pána zvedne od flašky a vyrazí ozdobit si hájovnu hejkalí kožkou. Od té chvíle se perunžel zajímavě začínající leč zvrhne v pitvání starých traumat dvou vidláckých rodin, v němž značně debilní počínání protřelého expytláka z mokré čtvrti shledávám ještě nejméně patologickým. A vše se samozřejmě vyřeší a v dobré vyzvrátí. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Temný detektívny triler z prostredia amerických lesov a mestečka, kde si určite nebudete hľadať kamarátov na celý život. Najlepšie je tu nemať ani žiadne deti, pretože sa vám môže stať, že jedného dňa vám zmizne dcéra v teenagerskom veku. Ranger Nikolaj hľadá už 5 rokov svoju dcéru a keď sa nájde mŕtvola dievčaťa, namiesto chľastania sa pustí opätovne do pátrania. Teda chľast úplne neodloží, ale on to zvládne aj s nejakým tým promile v krvi. Ale prekážok bude viac než dosť, s miestnou šerifkou a políciou majú na vec odlišný názor a vrah je skvelý lukostrelec. Atmosférou pomerne hutné, herecky veľmi obstojné, scenár je ale skôr recykláciou viackrát videného a nechýba ani zopár logických nedostatkov. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dozvuky minulosti opäť zarezonujú po objavení mŕtveho dievčaťa uprostred prírodnej rezervácie. Obeťou tejto loveckej sezóny nebudú zvieratá, lež ľudia. Pohľadná šerifka, indiánsky policajt a alkoholom presiaknutý, no fyzicky nezlomený, strážca rezervácie, napriek rozdielnym kostlivcom v skrini, spoja napokon sily v boji proti huňatému vraždiacemu monštru. Všetko v lokáciách divokej prírody, Scenérie ako z katalógu príznačne necitlivo narúša obrovská zaniknutá fabrika, nevzhľadný opustený statok s temnou minulosťou, ako rovnako nevábne pôsobiaca indiánska osada zložená z karavanov a narýchlo zbúchaných barakov.. Čo na tom, že príbeh je ako obohraná platňa s pár logickými škrabancami, keď na novom gramofóne si ju vždy radi pustíme. Najmä, ak príbeh šliape dopredu, ako dobre namastený stroj. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpříjemnějších překvapení letošního roku. The Silencing nepřichází vyloženě s ničím novým, potěší ale tím, jak důsledně pracuje se základními principy žánru. Žádná věta není zbytečná. Vše, co je nějak zdůrazněno, ať už slovně či vizuálně, později sehraje svou roli. A postavy - v rámci světa, v němž jsou uzavřeny - jednají až vzácně logicky. Což nutně neznamená, že by dělaly jen správná rozhodnutí. Ale reagují správně v rámci vnitřního nastavení a současně je scenárista nikdy nenutí, aby vypadaly jako idioti, kteří pro stromy nevidí les. Atmosféra místa v zemi nikoho, kde se (leč velmi lehce) střetává indiánská kultura s americkou, postavy jsou v neustálé tenzi a bolest se musí řešit za pochodu, dává vzpomenout na famózní Wind River. A jakkoli je zdejší vyznění jednodušší a diváčtější (ve smyslu menších uměleckých ambicí), nemůžu se zbavit pocitu, že bude The Silencing patřit k nejvýraznějším filmům, jaké jsem v letošním roce viděl. S něčím takovým jsem po unylém traileru vážně ani v nejmenším nepočítal. P.S. Coster-Waldau je jasnej Joel pro seriálové The Last of Us! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Všechny plakáty uvádějí, že Gwen (Brielle Robillard) je 14 let, ale v ději se píše, že od jejího zmizení uplynulo 5 let (na plakátu je uveden její věk v době zmizení). (Johnny.ARN)
  • Nástroj pro vrhání oštěpů používaný ve filmu se nazývá „atlatl“. Házecí oštěpy se objevují velmi brzy v historii lidstva v několika částech světa a jejich používání v tradičních společnostech přetrvalo až do současnosti a v posledních letech se znovu objevují i pro sportovní účely. Ve Spojených státech se pro oživené použití vrhačů oštěpů často používá nahuatlské slovo atlatl. Australští domorodci nazývali svůj nástroj pro vrhání oštěpů Woomera. Tradiční majitelé jej stále používají ve venkovských oblastech Austrálie a ještě před 230 lety jej běžně používali první lidé v celé zemi. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama