Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Poté, co Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) stráví většinu filmu pátráním po neznámém útočníkovi, který možná před pěti lety unesl i jeho stále pohřešovanou dceru, se v čase 01:15:00 dozvídá přímou stopu a je mu řečeno, že „to by mohl být můj soused, bydlí támhle na kopci“, ale Rayburn se ani neobtěžoval zeptat na jeho jméno. (Johnny.ARN)
  • Film se má odehrávat ve (fiktivním) městě Echo Falls v Minnesotě. Ačkoli žádné Echo Falls v MN neexistuje (existuje Echo v MN, ale to je daleko na jihozápadě MN), je zde několik věcí, které ukazují/určují Minnesotu (poznávací značky šerifa a dalších aut, chybějící plakát s kódem oblasti 218, žádost „MN Health Department“ o vystavení úmrtního listu, vlajka státu Minnesota). Film se však natáčel v kanadském Ontariu, což je odhaleno v několika scénách. Nejjednodušší je v čase 30:45 ukazující Roy's Furniture & Appliances (Elm Street West a College Street) ve městě Greater Sudbury v Ontariu a v čase 01:12:00 ukazující Hotel Ledo (Elgin St a Van Horne St) v Sudbury v Ontariu... Tato místa leží severovýchodně od Michiganu a 650 mil od hranic s Minnesotou. (Johnny.ARN)
  • Všechny plakáty uvádějí, že Gwen (Brielle Robillard) je 14 let, ale v ději se píše, že od jejího zmizení uplynulo 5 let (na plakátu je uveden její věk v době zmizení). (Johnny.ARN)
  • I po úplném odstranění hlasivek není člověk němý nebo neschopný mluvit. Ačkoli by nebyl schopen vokalizovat nebo vyslovovat zvuky, mohl by stále mluvit šeptem. (Johnny.ARN)
  • Šerifka Gustafson (Annabelle Wallis) vstoupí do pružinové pasti na medvědy. Krátce poté se ukazuje, jak chodí sotva kulhající. Ve skutečném životě by jí byla noha utržena. (Johnny.ARN)
  • Poté, co je Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) postřelen do břicha a ošetřen, by bylo prakticky nemožné, aby se postavil na nohy a běžel lesem jako o necelých 24 hodin později. (Johnny.ARN)
  • Na začátku filmu šerifka (Annabel Wallis) dostane telefonát z rádia. Když odpoví, mluví do špatné strany mikrofonu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama