Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (157)

misterz 

všechny recenze uživatele

Režisér Oriol Paulo mi už v minulosti nie raz dokázal, že to s mysterióznymi krimi vie naozaj veľmi dobre. Avšak v tomto prípade mám už konečne pocit, že svoj projekt dotiahol do úplnej dokonalosti. Nádherne vyskladaný príbeh, ktorý sa síce na prvý pohľad tvári veľmi zložito, najmä z dôvodu spletitosti vedľajších liniek a ich rozmanitých cestičiek naprieč konaním hlavných postáv, no vždy sa krásne, postupne  a tiež logicky všetko vysvetlí. Koniec parádny. Vlastne ide o taký všehochuť guláš, ktorého výsledok poteší každého fandu temnej kriminálky - pútajúca atmosféra, sympatické postavy, drsné scény, romantika, emócie, nahota..... Je tu všetko a všetko to funguje. Neviem si predstaviť, že by som nedal plný počet hviezd. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mnohopostavových a dějomacatých vyjebávacích napínačů, které jednoho neuprudí xmrti, popřípadě neskončí nějakým scénárasistickým chaosem či myslomrdem, vyjebávajícím akorát tak s divákem, je jako vysokoškolsky vzdělaných cigošů.  Téměř kompletní partička z Contratiempa v čele se záživně matoucím matadorem dávkování informací - Pavlem - opět svérázným rukopisem dokázala uklohnit z mnoha přeqapivých ingrediencí totálně zábavné, výživné a lehce stravitelné gaspáčo, ba dokonce zlidštit a zesvižnit předlohu vyhlášeného grafomanského uspávače hadů a profesionálního nudila Babrala Kolena, což je v praxi téměř nemožné. Osvěžující, nehtohryzně gradující osmihodinový scénáristický a herecký koncert zcela bez volných konců a bez jediného negra či nechutně zotročeného Aztéka. Fuj, nediverzitní, unikulturní rasistické svinstvo bez sluníčkového poselství nových pořádků, okamžitě tvůrce ostrakizovat, zničit jim kariéry a pryč s tím z éteru! ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele

Příběh obsahuje spoustu postav, které neustále něco vysvětlují z minulosti, aby mohla začít přítomnost. Každý díl se více či méně zaměřuje na jinou postavu. Druhý díl vypadá, jako když s prvním nemá nic společného. Postupem času se ale všechno spojí dohromady. Celé je to bohužel zbytečně překombinované a ze všech událostí, které tam jsou nacpané, by klidně mohlo vzniknout i několik sérií. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Úplně nejlepší je z toho úvodní sekvence s LCD Soundsystem. Celkově si seriál napříč díly drží úroveň a i když je to celé docela pulp, tak nikdy neklesne pod úroveň vkusu. Od určitého bodu už začne být lehce předvídatelný, ale celkově je to spíš na ten román, kde se může doopravdy využít perspektiva mnoha vypravěčů, kteří nám příběh postupně přibližují ze svých pozic. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Asi takto: první díl mě odradil a zavrhla jsem to jako trapnou telenovelu. Pak mi kámoška opakovaně a nadšeně hlásila, jak se jí to líbí. Tak jsem tomu dala ještě šanci a podívala se na díl č. 2. Ten byl překvapivě vážně skvělý a vůbec v ničem nepřipomínal díl první (ani v atmosféře, natož v obsahu a dokonce tam hráli i úplně jiní herci; takže jsem se musela pak podívat znovu na jedničku, což se ukázalo dočista zbytečné, protože to skutečně téměř nijak nenavazovalo:)), dál už to bylo docela napínavé a nepředvídatelné, prostě takové správně horkokrevně španělské. Nakonec jsem nelitovala. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)
  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)

Reklama

Reklama