Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě rozžhavil do běla. Prvně jsem nechápala Nicolase, pak jsem nechápala Meg, pak jsem zase nechápala Nicolase a pak, když jsem se uklidnila, po nějaké době jsem nechápala už vůbec nikoho. Proč se proboha na něco dívám 114 minut, když pak mám chuť tu televizi prohodit oknem. Skutečně, zážitek jen pro silné nervy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Oproti německému originálu hodně nepovedený americký remake nádherného poetického Nebe nad Berlínem... Pryč je metafyzické bezčasí předlohy, ona památná jiná rychlost času, v níž plyne Wendersův andělský lyrizující film. Když ale odhlédneme a zapomeneme na existenci německého černobílého nedostižného originálu, máme před sebou film, který může divákovi i mnohé nabídnout. Nečekejte zázraky (myšleno ty umělecké, v intencích umělecké tvorby Wima Wenderse) a dostanete hollywoodské pohlazení po duši... A to také někdy není málo... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

... tu by už asi Toma Hanksa nikto nikomu nezožral. Každopádne námet je skvelý a v správnych rukách by z toho mohla byť riadna melancholická bomba. A Silberling vyzeral byť tým správnym tvorcom. Chyba. Film sa nesie v príliš pozvoľnom tempe, čo by v princípe nevadilo, vadí ale to, že nad celým filmom plávajú akési emócie, ktoré ale vôbec nie sú preložené do obrazov. Silberling servíruje príliš veľa civilných scén zo skutočného života miesto toho, aby sa do filmu snažil preniesť akúsi nadpozemskú melancholickú mágiu (viď. Burton, Jeunet, Del Toro, či Kelly). A to je hlavný problém. Casting (Cage!) i námet sú úžasné, ale réžia je prekvapujúco totálne nezvládnutá a po ukončení filmu (napriek veľkému potenciálu) mi v pamäti neuviazla ani jedna scéna. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Jsem tvrdě proti obsazování Nicolase Cage do čehokoli. Jediný romantický film, kdy byl k čemu bylo Pod vlivem úplňku, kde mě jako mladý pekař dokonce celkem okouzlil. Od té doby ho považuji za vhodného pouze pro parodie. Ale i když odhlédnu od Cage (což jde jen těžko), překvapilo mě jaká nuda to je, myslela jsem že jde o film dojemný, ale vůbec mi to nepřišlo. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

věříte na anděli??? néé??? to jste nikdy v životě neřekli: "Andělíčků můj strážníčku opatruj mi mou dušičku??" ale určitě jo?? :) a co andělé smrti?? věřit a doufat v něco nadpřirozeného jo snad lidské... útěk od každodeního reálného života.. v každém z nás alespoň jednou zahoří myšlenka, je někdo, kdo má nad námi ochranný křídla?? Město andělů "poukazuje" nad tím, že i andělé smrti nejsou jen monstra co nás odvádí do věčných lovišť.. ale snaží se nám pomoct překonat tu cestu :) a tak by to mělo být.. každý konec, má nový začátek :) k tomu když se anděl chce stát lidskou bytostí, kvůli lásce.. to snad zahřeje na duši každého :) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 55 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 78,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 198,7 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno