Reklama

Reklama

Bloody Hell

  • Austrálie Bloody Hell
Trailer 1

Obsahy(1)

Rex (Ben O'Toole) je bývalý voják a před osmi lety zažil jako zákazník banky její přepadení. V příhodném okamžiku vzal spravedlnost do svých rukou a lupiče postřílel. Nešťastnou shodou okolností při tom zemřela jedna pracovnice banky. Soud ho poslal na osm let do vězení, i když ho běžní lidé mají za hrdinu, čímž jenom napomohl rozvoji jeho rozdvojené osobnosti. Po odpykání trestu je Rex známou osobností, což se mu vůbec nelíbí, a tak se rozhodne vycestovat do Finska, kde ho nikdo nezná. Tam ho ovšem hned po příjezdu čeká velmi nemilé překvapení. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná blbina, kde není nouze hlavně o uřezané končetiny. Sice sem tomu nemohl přijít ze začátku na chuť, asi mi vadil ten finský přízvuk, ale pak se to celkem slušně rozjelo (probuzení se bez nohy) a nechybělo slušné napětí. Rodinka byla fakt nechutně ujetá a finále bylo parádní (hřebíkovačka - top scéna). Dobře natočené, výborné dialogy a hlavní postava skvělá. Bavil jsem se. (424. hodnocení) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Takřka hororová satira. Vzdor názvu se jedná o poměrně krotký film. Padlý hrdina s rozdvojenou osobností, co nestál o slávu a pozornost médií za svůj delikt při záchraně rukojmí v přepadené bance, kterého skvěle ztvárnil relativně málo známý Ben O'Toole, se po odpykání osmiletého trestu "osudově" ocitá ve finském sklepě místní rozvětvené pošahané rodinky, co loví své oběti pro hladovějícího člena rodinného klanu, kde spoutaný a s odříznutou nohou čeká na svoji spásu. Ta se skutečně objeví v podobě blond krasavice, se kterou se spřátelí. Režisér Alister Grierson dal o sobě zase jednou vědět a zvolil žánrový mix, který roubuje na ústřední hororovou linii. Působí to svěže, ačkoliv hororové dění je mírně tlumeno. Odříznutá noha, respektive pahýl, je nadlouho tím nejdrsnějším z celého filmu. Dost často je znát tvůrčí nadhled, s jakým je to celé natočeno. Padají hlášky i narážky, až do finále, které už navrací naději pro natěšené příznivce hororů. Spanilou finskou krásku ztvárnila debutující a velmi sympatická Meg Fraser. A její konfrontace s hlavním hrdinou vnáší příjemné prvky napětí, očekávání i nejistoty, co z jejich "spolupráce" vzejde. Určitě se točilo s nízkým rozpočtem, ovšem i ryze "béčková" kategorie může technicky a vizuálně vypadat dobře a na úrovni. V rámci své kategorie se jedná o milé malé překvapení. 8/10 ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dlho som vedel o australsom reziserovi Greg Mcleanovi, ktory natocil vyborny film Wolf Creek. Tuna dalsi neznamy australsky reziser natocil horor Bloody hell. Poriadny bad ass ako zaporak, mordy su brutalne, ta finska rodinka bola posahana hodne. Ja bych tam nechal aj to vykecavanie, malo to zmysel prave . 77 % ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Strašně ukecaný. Nezlobte se na mě, ale tohle byla taková nuda, že jsem z toho měl seriál na 3 večery, jak jsem u toho pokaždý usnul. 3/4 stopáže týhle černý komedie (záměrně nepíšu hororový komedie) sleduješ týpka ve sklepě, co neustále promlouvá s vlastním alter-egem. Teprve až v závěrečný čtvrthodince se mu podaří zdrhnout, vykydlit tu vyšinutou finskou rodinku a, jen tak mimochodem, najít si holku, která bude mít taky asi o kolečko navíc. Do toho akční vsuvka s vyloupením banky, aby ti bylo jasný, že hlavní hrdina je fakt drsňák. Ale jak řikám/píšu, bohužel toho moc neukáže, když je furt svázanej v tom blbym sklepě a navíc mu chybí noha. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak tohle hodně potěšilo. Zábavná hororová komedie se svižným a nápaditým scénářem i režií a sympatickým schizofrenním hrdinou, kterého nechcete naštvat - což naštěstí někdo zapomněl říct úchylné rodince, co si ho zavře do sklepa. Chyba. Velká chyba. Je to vlastně jedno velké čekání na to, až se hrdina osvobodí z pout a i přes značný handicap si to s vězniteli vyřídí, a tím pádem je to trochu ukecané... Ale ani na chvíli mě to nenudilo a byl jsem dost zvědavý jak na ozřejmení toho, co přesně se podělalo při úvodním bankovním přepadení, tak jak proběhne závěrečné zúčtování. Kam se hrabe Freaky. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • Scenárista Robert Benjamin uviedol, že s týmto nápadom pôvodne prišiel počas cestovania a keď si všimol rodinu cudzincov na letisku, ako na neho čudne hľadia a šepkajú si v ich rodnom jazyku. Prirodzene predpokladal, že ho plánujú uniesť a zjesť, a tak začal premýšľať o všetkom, čo by urobil, keby sa zobudil v temnom suteréne. Kým čakal na svoj let, napísal osnovu filmu. (Peter.N.5688)
  • Nepríjemné prepuknutie gastroenteritídy infikovalo väčšinu hercov a štábu počas natáčania, čo spôsobilo dočasné preobsadenie mnohých postáv. Našťastie hlavní herci, režisér a scenárista neboli infikovaní. (Peter.N.5688)

Reklama

Reklama