Reklama

Reklama

Dva androidi, Otec a Matka, uprchnou ze zničené a neobyvatelné Země, aby se usadili na planetě Kepler-22b a založili rodinu se šesti lidskými embryi. O dvanáct let později už zbývá jen jediné dítě, Campion. Zatímco matka s otcem začínají selhávat, příchod Nebeské archy - kosmické lodi s náboženskou komunitou přeživších lidí - představuje nebezpečí, kterému se Matka musí postavit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (55)

gonzo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, skvělý pilot. Mám rád world building. Rozhodně jsem se ani chvíli nenudil, ale všechny ty detaily z každodenní rutiny života na cizí pouštní planetě pečlivě a nadšeně vstřebával a obdivoval. Poslední třetina se zvrhne v akční peklo, které bych čekal na závěr série, tak snad nás teď nečeká už jen pusto a prázdno. ()

otaburda odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale nepochopil jsem to. Jsem scifista, knihovnu mám plnou scifi knížek, které čtu již více jak 40 let. Desítky a stovky skvělých námětů a oni natočí takovou volovinu. Opravdu jsem od věhlasného režizéra čekal víc. Nevím, možná mi vadí trapné oblečky androidů i nepochopitelné a hlavně nevysvětlené schopnosti, tmavé scény, stupidní rozhovory, Hloupí lidé. Rozdělení na 2 skupiny, věřící a ateisté? Kdo to proboha vymýšlí. Žádný děj. Nechápu, kdo to financuje a proč, co tím sleduje. Pokud je za tím jen to co cítím, tak fuj, pryč od toho. Mám na mysli genderovou vyváženost pohlaví, rasy a náboženství. Vypadá to tak. Je mi z toho smutno. Hodnotím podle prvních 3 dílů, které jsem z povinnosti shlédnul celé. Pokud po sledování dalších dílů změním názor, omlouvám se dopředu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No... neviem. Niektoré scény fascinujúce. Ale veľa ich nie je. Atmosféra zvláštna, vlastne ani neviem, či dobrá alebo zlá. Lacný vizuál neviem, či bol nejaký čudný umelecký zámer, ale ak bol, tak fakt netuším, čo ním chcel Ridley Scott povedať. Jeho fascinácii umelým životom vcelku rozumiem, toto mi nevadilo. U iných scén som len valil oči a vravel si "wtf". Vlastne ani neviem, či chcem vedieť, akým nepredvídateľným smerom sa budú uberať scenáre v ďalších dieloch. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blade Runner dal androidům emoce a "duši". Vcelku to fungovalo, šlo o klasický byť romanticko-naivní vývoj umělé inteligence tak, jak ho vidí spisovatelé a tvůrci sci-fi. Od té doby se bohužel Scott tohoto konceptu drží a výsledkem jsou kverulantší androidi z Vetřelce, resp. Promethea. Většina lidí včetně mě to kousala dost ztuha, ale Ridley si z toho nic nedělá a v Raised by Wolves zašel dokonce ještě dál. Celý ten koncept se mi nelíbí, vlastnosti a schopnosti androidů nedávají smysl...prostě jakožto člověk hledající i (především) ve sci-fi logiku, jsem hodně rozčarovaný. Lacinější výprava by mi byla úplně šumák, kdyby byl svět a postavy Raised by Wolves věrohodný. Působí to celé spíš jen na efekt (afekt) a jakoby to vymyslela žena, která nemá o sci-fi potuchy, nebo nějaký mlaďoch...nebo staroch, který zamrzl v osmdesátkách. Uvidíme co bude dál, ale pokud se hraje podle těchto pravidel, je téměř vyloučené, abych výrazně změnil názor. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si řekl, že prubnu nějaký seroš. Ej - No začalo to celkem...kýčovitě. Ale řekl jsem si počkám, vizuál je zajímavý, pak to stále působilo jaksi nelogicky a přihlouple, ale říkal jsem si - počkám - třeba tvůrci načnou dobrý příběh a nějakou tu podivnost jim klidně odpustím. Ale kdeže...závěr prvního dílu byl totální pojeb a celek první epizody dává znát, že tu máme silnotonážní pojebanost, v níž autoři nebudou chtít divákům představit zajímavé postavy a kvalitní příběh, ale budou je chtít pojebat jak nějaký levhart, když prcá indické praktikantky se svým levhartím pérem pomazaným kuřecím kari. Z tohohle budou kurevsky pálit všechny ty otvory, do kterých nás tvůrci pojebají jak ten levhart ty praktikantky. A toho se dál nechci účastnit. Příběh totiž radši sám ještě před koncem prvního dílu spáchal sebevraždu, aby se nemusel dívat na ten vývoj, který absolutně nemá kam směřovat - leda do ještě větších sraček. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama