Reklama

Reklama

Xia tan jian bu zhi

(seriál)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Již osm let uběhlo od boje v údolí Shenji, kde se spojili všichni hrdinové té doby, aby se postavili démonu v lidské podobě, který se rozhodl podrobit si celý svět. Hlavní zlosyn byl poražen, ale jeho porážka byla vykoupena krví mnoha lidí. Tuto bitvu přežilo jen několik málo z nich. Mezi nimi i Jian Bu Zhi, vynikající detektiv, trpící od té doby ztrátou paměti, který ale o smrti nepřítele pochybuje a rozhodne se s pomocí svého přítele Zhao Wo Huana zjistit, co se opravdu před osmi lety stalo. (Lex.San)

(více)

Recenze (4)

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Detektivky moc nevyhledávám a ani u tohohle seriálu tento žánr nebyl úplně mým cílem. Poslední dobou jsem ale přišla na chuť historickým čínským dramatům, obzvláště těm s bojovými technikami, a pokud se po kouskách snaží divák dozvědět něco o minulosti hlavní postavy, která je sama nezná, tím lépe... Musím ale přiznat, že první polovina seriálu, která se zejména soustředila na řešení klasických případů se "zvratem" vrah je mezi námi, v příběhu lehce pokulhávala, a měla tendenci se opakovat, což kazilo celkový dojem i přes některé zajímavé zvraty. V druhé polovině se ale začali dostávat k jádru věci, sešlo se hodně postav z předešlé poloviny příběhu, a seriál, dalo by se říci, uzrál. I když se nemohu považovat za ostříleného znalce čínských dramat, myslím si, že profláklé zpomalené milostné scény zde nabyly nových rozměrů - nenutily diváka mít nutkání je přehrát, kroutit očima nebo vzdychat nudou, protože je predestinovaný vztah mezi hlavní hrdinkou a hrdinou nezajímá. Naopak, mezi postavami se objevovaly neotřelé interakce, měly přirozený nádech, a pocity v daných situacích nebyly přehnané, ale uvěřitelné a pochopitelné. Většina hlavních postav mi nakonec přirostla k srdci. Nesmím ještě opomenout zdůraznit, že celý seriál měl okouzlující hudbu a forma, jakou byl natočen, úhly pohledu, místa, detaily, byly zkonstruovány velmi pěkně, s dobrým uměleckým cítěním. A na to, že se dílo tváří jako dramatický, spíše temný příběh, byl bohatý i na vtipné scénky, které značně pozvedly můj náhled při finálním hodnocení. Já jsem spokojená a doufám, že druhá série tady bude co nejdříve. ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Ancient Detective je překvapivě dobrý seriál s přiměřeným tempem děje a gradací příběhu. Samotné případy, které Jian Bu Zhi řeší, jsou prosyceny jistou dávkou mystiky, ale pokaždé jsou vybalancovány k jisté uvěřitelnosti a zdravému rozumu. Ústřední mužská dvojice má mezi sebou tu správnou chemii a bromance je hned na světě. I vedlejší postavy mají co nabídnout, ať už je to léčitel Ye Xiao Xiao nebo historik Sima Dang. Ostatně za nejlepší scénu z celého příběhu, vedle vší té povedené bromace a soubojů, považuji tu, ve které se Gong Que a Sima Dang snaží přesvědčit Madam Hei Wu, aby vyléčila hlavního hrdinu.*** Bohužel problém jsem měl s romantickou linkou příběhu. Přišlo mi, že do jakéhokoliv vztahu chtěli více investovat mužští hrdinové než jejich osudové ženské protějšky. Názor na ně jsem si poupravil až ke konci příběhu, který byl celý velice povedený a já lobuji za druhou sérii.*** Hudba zde byla standardně velice kvalitní. Hlavně ending mi ukradl srdce.*** Bohužel ale pro tento seriál jsem letos viděl již dvě povedené čínské historické detektivky a jejich kvalit jaksi Ancient Detective nedosahuje. I tak je to ale na silné 3* (7/10) ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi první čínský seriál, u kterého bych byla ochotná koukat i na čtyřicet epizod. Vyšetřování je zajímavé, i když některé věci občas nedávají smysl, ale pořád je to dost koukatelné, občas i vtipné, místy trapné. Doporučuji jako oddechovku. ()

Reklama

Reklama