Reklama

Reklama

Pes baskervillský

(TV film)
  • Kanada The Hound of the Baskervilles (více)

Obsahy(1)

Sherlock Holmes a dr. Watson se ujmou vyšetřování případu úmrtí sira Baskervilla. Okolnosti jeho náhlé smrti jsou dávány do souvislosti se starou legendou o prokletí rodu Baskervillů a o přízraku ohromného psa, který smrt příslušníků rodu doprovází. Úkolem Holmese a Watsona je ochránit dědice panství, mladého sira Henryho Baskervilla, který přijel z Kanady. Watson odjede se sirem Henrym na panství Baskerville. Po příjezdu se seznámí s přírodovědcem Stapletonem a jeho sestrou Beryl, kteří žijí v sousedství. Holmes však na kletby nevěří a požádá doktora Watsona, aby střežil Henryho, zatímco on se pokusí záhadu vyřešit. Situaci v Baskervillu však zkomplikuje nejen útěk z vězení vraha Seldona, který se ukryje poblíž, ale také Henryho vzplanutí ke slečně Stapletonové. (TV Nova)

(více)

Recenze (57)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nic není záhadnějšího, něž to, co je zřejmé." Tak tohle tvrdí Sherlock Holmes Watsonovými ústy v notoricky známém příběhu, jehož kanadské televizní zpracování dopředu vzbuzovalo obavy, že to bude nudné a zbytečně znovu natočené. Jenže nakonec to vůbec nebylo tak špatné, jak se to původně tvářilo a tak si původně očekávaného bobříka trpělivosti za zhlédnutí toho snímku nemohu udělit. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Asi nejvíc natáčenej příběh s S.Holmesem. Zrovna ale tohle provedení na mě příliš velkej dojem neudělalo. Sherlock se totiž tady objevuje hrozně málo, páč to skoro celej film "vyšetřuje" na tajňačku. Takže to má všecko na starost Whatson, kterej je a dycky bude jen taková ta podržtažka. Tady navíc ztvárněná staříkem, kterej neměl prakticky žádný charisma. Za rok má vyjít 3.Sherlock s Iron manen, má ho točit geniální rejža a kdyby se chtěl náhodou podívat na anglický blata, vůbec bych se nezlobil. Ale něco mi říká, že to bude uplně jinej a neokoukanej příběh. tohle už prostě všichni známe... ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Škoda, že z toho dýcha filmové spracovanie. Ináč je to film celkom dobrý. So Sherlockom Holmesom som sa ešte vôbec nestretol, ale toto ma bavilo. Aj keď tu síce vyšetroval jeho pomocník a on sa ukázal iba na konci a začiatku. Občas dobrý vtip pekne zapadol. Ku koncu dej graduje a famózne sa dozvieme o čo tu išlo. Dobre vymyslené a zahrané. Škoda, že jedniný efekt vo filme bol tak smiešny... ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Tento "film" jsem viděl jen z důvodu jednoho prostého a to kvůli povinné četbě do školy. Ještě ted toho lituju. kdybych si to býval přečetl, možná bych potom nebyl na prahu sesypání. Něco tak otřesného, nudného a nezáživného jsem dlouho neviděl. Krimi zápletka tak chudá, neobohacená, že to horší ani být nemohlo. Navíc "stařešinové" obsazení je u mě hluboko od prahem koukatelnosti. Jediná světlý bod je Jason London, který hrál, tak jak mu zkrátka bylo určeno.Pche, si ted říkám, za co jsem vlastně ten jeden bod dal. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Další z řady televizních zpracování, které se mírně liší předloze, ale v tom hlavním odpovídají - je tu velké zlo, stará kletba a mladý Sil Baskervill, který ani sám nevím, jak blízko je smrti. Tomuto zpracování vévodí slušné lokace i exteriéry, herecké výkony jsou však pro mě zklamáním. Nevím, zda to bylo dabingem pana Vladislava Beneše nebo výběrem hlavního herce, ale Holmes tady působí jako srandista, pohodář, hláškař a rozhodně ne jako podivín, který oplývá sice geniálním mozkem, ale hroznými zvyky. Jinak příběh slušný, pesan taky, nic proti němu. Průměr, který skutečně patří do televize. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Pri natáčaní filmu nebolo ublížené žiadnemu zvieraťu. (misterz)

Reklama

Reklama