foto

Richard Roxburgh

  • nar. 1.1.1962 (54 let)
    Albury, New South Wales, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Richard se narodil v Albury na hranicích Nového Jižního Walesu a Victorie. Richardova rodina je převážně anglického původu. Je nejmladší ze šesti dětí účetního. Než se rozhodl stát se hercem, studoval na Australské národní univerzitě v Canberře ekonomiku. Navštěvoval také NIDA (Národní institut dramatického umění).

V současnosti žije na pobřeží Nového Jižního Walesu. Vlastní také byt v Londýně, ve čtvrti Notting Hill. Je ženatý s italskou herečkou Silvií Collocou, kterou potkal na natáčení Van Helsinga, kde hrál okouzlujícího hraběte Draculu a ona jednu z jeho krásných nevěst.

Během devadesátých let účinkoval v mnoha australských filmech a divadelních hrách, které zahrnují i kritikou kladně hodnocenou roli Hamleta v divadle Belvoir St. Jeho první viditelnější role byla v Mission Impossible 2 (1999), ale pozornost upoutal pravděpodobně až rolí padoucha v muzikálu Moulin Rouge (2001). Jeho asi nejznámější rolí je ďábelský hrabě Dracula z akční fantasy Van Helsing (2004). V roce 2005 bylo oznámeno, že Richard bude režírovat svůj první film - Romulus, My Father, který by měl být uveden během roku 2007.

Richard disponuje velkým hlasovým rozsahem a různými přízvuky; od tenkého směšného pištění, které použil pro roli vévody v Moulin Rouge, až po krásný, hluboký rumunský akcent Draculy ve Van Helsingovi. V úvodní scéně Mission Impossible 2 použil pro zosobnění pilota americký přízvuk a když se provalilo, že je ve skutečnosti teroristou, změnil akcent na neovykle špatný jihoafrický.

V Lize výjimečných používal přízvuky tři: dokonalý britský, typicky londýnský a německý. V méně známém britském filmu Ten jediný (2002), přesvědčivě předstíral akcent rodáka ze Skotska, což je nemalý výkon.

Michaela "meeshamemo" Vaculová

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(23)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace