Reklama

Reklama

Pes baskervillský

(TV film)
  • Kanada The Hound of the Baskervilles (více)

Obsahy(1)

Sherlock Holmes a dr. Watson se ujmou vyšetřování případu úmrtí sira Baskervilla. Okolnosti jeho náhlé smrti jsou dávány do souvislosti se starou legendou o prokletí rodu Baskervillů a o přízraku ohromného psa, který smrt příslušníků rodu doprovází. Úkolem Holmese a Watsona je ochránit dědice panství, mladého sira Henryho Baskervilla, který přijel z Kanady. Watson odjede se sirem Henrym na panství Baskerville. Po příjezdu se seznámí s přírodovědcem Stapletonem a jeho sestrou Beryl, kteří žijí v sousedství. Holmes však na kletby nevěří a požádá doktora Watsona, aby střežil Henryho, zatímco on se pokusí záhadu vyřešit. Situaci v Baskervillu však zkomplikuje nejen útěk z vězení vraha Seldona, který se ukryje poblíž, ale také Henryho vzplanutí ke slečně Stapletonové. (TV Nova)

(více)

Recenze (57)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Měl jsem trochu obavy, jak bude vypadat televizní zpracování mého oblíbeného příběhu, ale Hallmark to s odřenýma ušima zvládl a režisér Rodney Gibbons natočil průměrnou verzi, na kterou se dívat určitě dá. Důležitou roli přitom hrálo zvolené prostředí „blat“ a blízkého okolí, které diváka vtáhne do děje a to i přes poněkud slabší atmosféru. Tu se sice tvůrci snažili navodit mlžným oparem a psím vytím, ale jaksi pozapomněli přišlápnout plyn a vše se vezlo v takovém poklidném – houpavém tempu, které místy trochu uspávalo. Což bylo zapříčiněno i nevýrazným hudebním doprovodem. Na druhou stranu však připisuji k dobru to, že se tady nikdo nepokoušel experimentovat a tvůrci se svezli na vlně úspěchu svých předchůdců, ale zachovali si svou vlastní tvář. Nebylo by zrovna moudré moc zasahovat do zažité zápletky a množství nových prvků – situací, by tomu spíše uškodilo. Jen s tím psem baskervillským si mohli pohrát důkladněji. Přišel mi totiž trochu k smíchu (v některých záběrech byl vidět obyčejný pes (snad vlčák) a vlastně mu jen dodělali červené oči. Takže žádná velká hrůza z něj tedy rozhodně nešla. Ovšem pořád lepší nežli nějaká digitální mrcha. ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne, ale celkem vzato může být snímek pro člověka znalého zápletky docela nuda, což by tak nemuselo být. I několikrát omílaní a známé téma či rovnou námět jde zpracovat podle svého a zaujmout všechny. Já třeba nezapomenu na návštěvu divadla v Celetné, kde Psa baskervillského hráli, a byla to taková sranda a zábava, že celé divadlo tleskalo vestoje. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

První kus z "hallmarkovské" série o Sherlocku Holmesovi s Mattem Frewerem a Kennethem Welshem. Jaký jiný díl byste si vybrali pro test reakcí publika než ten nejznámější? Pohříchu jsem od sira Doyla četl jen Psa Baskervillského, takže nevím jak u dalších dílů, ale toto zpracování se předlohy drží velmi věrně a podává ho s patřičně velkokalibrovou aranží, alespoň na TV poměry. Mystičtější pojetí s Jeremym Brettem mělo také svoje kouzlo, navíc geniálního detektiva nijak nepřikrašlovalo - jeho drogové úlety pro zabití nudy mě jako dítě celkem zaskočily:) Ale chtě nechtě musím říct, že Matt Frewer je mi sympatičtější. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný film, ale napínavé to není. Můj názor na nového Holmese v podání Matta Frewera je vcelku kladný, další Sherlock takový, jak jsem si ho vždy představoval, ale holt sérii s Jeremy Brettem už nejspíš nic nepřekoná. Ale pokud jde o atmosféru, je nové zpracování z tohoto pohledu možná lepší než brettovka, i když o něco méně strašidelné. Ale rozhodně je to kvalitní televizní zábava a že je to průměrné je ten nejmenší problém. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Velice povedené prostředí, které narušuje pouze slabý výkon aktéra postavy Sherlocka Holmese, který zesměšňuje, pravděpodobně nevědomě, sám sebe. Naštěstí se tam ze všech postav vyskytuje nejméně. Pro mě to je rozhodně ta nejhorší adaptace postavy Sherlocka Homese, přesto všechno ostatní stojí za podívání. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Pri natáčaní filmu nebolo ublížené žiadnemu zvieraťu. (misterz)

Reklama

Reklama