Reklama

Reklama

Znamení trojúhelníku

  • Československo Ve znamení trojuhelníku (více)

Obsahy(1)

Lady Emerday již nezvládá udržovat celé své rodinné sídlo sama a tak část zámku pronajme řádu jeptišek. Během turistické sezony to však na zámku vypadá jako v úle, všude se hemží množství turistů. Dcera zámecké paní proto opouští zámek a odjíždí pracovat do Londýna. Jediný, kdo se zdá být s danou situací smířen, je značně výstředně se oblékající syn lady Emerday. Poblíž zámku Emerday došlo k několika zločinům a Scotland Yard se je snaží vyřešit. Na místo odjíždí policista, který pravidelně každý den zasílá svým nadřízeným zprávu. Jednoho dne však protokol nedorazí a policista je nezvěstný. Pátrat po něm vyráží synovec přítelkyně lady Emerday, vrchní inspektor Cooper-Smith. (Snorlax)

(více)

Recenze (16)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Měly mě varovat už ty jeptišky, který vyráběly keramický shity v klášteře. V klášteře s kaplí vymalovanou růžovou barvou a kde hned v prvních minutách dojde k vraždě utopením ve váze, nebo co to bylo. Ach jo. Napětí nic moc, humor žádnej (ano, Eddi Arent tu je opravdu ve vážné roli - škoda), superintendant je neatraktivní, holek hezkejch tam taky moc není, v dramatickejch scénách hraje rozjuchaná tra la la hudba... Po Indickém šátku je tato adaptace Edgara Wallace pro mě trochu zklamáním. I přes mou lásku k tomuto typu filmů. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

"Viděl jsem to jako malé děcko, vykakal jsem strachy všecko." Jó, když se hodnotí tímto stylem, to se nelze divit, že film má tak vysoké hodnocení. Tuto už barevně natočenou adaptaci podle E. Wallace můžu jednoznačně zařadit mezi nejslabší kousky z celé té dlouhé řady filmů. Nejzajímavější mi zde připadá samotný nápad, a sice jeptišky na dráze zločinu, to ale k spokojenosti nemůže stačit. Napětí, (vtipný) humor, spád, to všechno tento film postrádá. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další Wallace a další pro mě poměrně nudnější film. Atmosféra a některé akce jsou solidní ale film je děsně rozvleklý a tentokrát nemá nijak co nabádnout, být to kratší jsem daleko více spokojenější. Tady ten inspektor byl totální dement a celkově ty postavy jsou dost divně napsané. A ten pokus o humor byl naprosto tragickej.Není to nejhorší Wallace ale ani zdaleka nejlepší. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Inšpektor Thompson zo Scotland Yardu sa snaží vyriešiť sériu zločinov a stopa ho zavedie do zámku bohatej rodiny, ktorá časť zámku prenajala rádu bielych mníšok. Pri jednej návšteve je utopený vo fontáne. Prípad preberá vrchný inšpektor Cooper-Smith ( sympatický Stewart Granger )... Ten sa posledné dva roky preháňal ako Old Surehand po Divokom Západe v obľúbených mayovkách, takže pri svojej popularite u nemeckých divákov bolo len otázkou času, kedy sa objaví v nejakej wallaceovke. 27. v poradí ( a najdrahšia zo všetkých - rozpočet sa vyšplhal na vtedajších 4 milióny mariek ) mu dala šancu a svojim šarmom a ostrovtipom to zvládol. Anglicky názov ( aj náš distribučný ) je hlúpy, nemecký Tajomstvo bielych mníšok je oveľa výstižnejší. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Stewart Granger v roli komisaře machruje a prstem sahá na nosík slečně stejně drze a žoviálně jako poklepával na rameno Vinnetouovi (Francouzku shodou okolností hraje Sophie Hardy, kterou známe jako holku z Vinnetoua - Poslední výstřel). Pěkně barevná wallaceovka v "gotickém" prostředí, avšak bez tajemna a bez záhad. Vše se odvíjí jako krimi, z dnešního pohledu až příliš nechtěně komické. Jedna z lepších rolí Eddi Arenta, který tu nevystupuje jako poťouchlý tajtrlík, ale jako profesionální vykradač trezorů. Nejlepším hercem je tu tradičně Siegfried Schürenberg jako šéf Scottland Yardu. S ohledem na dobu vzniku i na příslušnost do brakové produkce za tři. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Strawberry Hill House poblíž londýnského letiště Heathrow. (argenson)

Reklama

Reklama