Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po havárii letadla se nevlastní bratři Karl a David dostávají na fantastický ostrov Dinotopie. V této dosud neobjevené části světa žijí v poklidné shodě lidé s dinosaury, kteří umí nejen mluvit, ale i číst a psát. Mnozí z nich studují, třeba jako stenonychosaurus Zippo, který je knihovníkem a mluví sedmnácti jazyky. S ním a s Marion, dcerou starosty z Města vodopádů, prožijí oba bratři vzrušující dobrodružství. Život a pohoda na Dinotopii jsou ale v ohrožení, protože energetické zdroje ostrova, bájné sluneční kameny, začínají slábnout. Osud Dinotopie se ocitá v rukou našich dvou hrdinů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela solidně zkloubená pohádka pro děti i dospělé, kterou si díky příběhu užije celá rodina. Sice to není žádný zázrak a to mluvím o hereckých výkonech, samotných efektech nebo příběhu, ale i tak se na to nechá koukat. Nebo spíš nechalo. Netvrdim, že to není možné, ale Dinotopie je mini-seriálem, na který se podívám maximálně jednou a dost. I když samotný svět dinosaurů mi přišel natolik sympatický, abych jej nehodnotil průměrně nebo spíše podprůměrně. Zdejší hodnocení je tu totiž maximálně z toho důvodu, že je vše nakročeno tou správnou nohou, jen není dokonáno do konce a to jsem mluvil o příběhu a efektech. Herecké výkony se nikterak zlepšit nedají. Kór v tomto seriálu, kde spíše mluví dinosauři než lidé. (7/10) ()

Holusacek 

všechny recenze uživatele

Tři díly filmu mého dětství,zařazení do ,,TV seriál´´mě celkem zaráží,ale vratme se k hodnocení.Děj trošičku otrkanější-dva bratři a jejich otec letí letadlem,při bouři letadlo ztroskotá a dva bratři se ocitnou na ostrově dinosaurů...paráda,ale jak jsem byl malý tak mě to bavilo.Obsazení nijak hvězdné,až na pár vyjímek,pár lepších i slabších scén-pro mě lehounce nadprůměrný film,protože tohle jako trojdílný seriál není!=70% na tokovýto film,ode mě až příliš vysoké hodnocení,v některých momentech vyžaduje zkrátit. ()

Reklama

štísko 

všechny recenze uživatele

Dost nadprůměrná pohádka nejen pro celou rodinu. Animace dinosaurů dobrá, jen v případě pokousaného Zipova ocasu bylo vidět, že jde o hadrového maňáska. Obraz ideálního místa, kde všichni žijí dobrovolně v souladu s okolnímy dinosaury. A kdo není s námi, je proti nám. Komický zpátečnický starosta mající poněkud zkreslenou představu o demokracii. I v "ideální" dinotopii je vidět, že žijí jen obyčejní lidé. I proto se mi to líbilo. Škoda, že není členitější hodnocení. Dal bych 70%. Na celé čtyři hvězdičky to ale myslím nemá. ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá fantasy, na televizní zpracování pak určitě vynikající. Má trošku pomalejší rozjezd, druhá polovina resp. poslední 2 díly už docela měly spád. Vykreslení dinosaurů bylo vynikající, zajímavý nápad, inteligentní dinosauři a lidi žijící v jedné společnosti. Já osobně jsem se docela bavil, byly to příjemně strávené chvíle s tímto seriál a určitě se na něj zase někdy podívám. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

No, že by mě tento film (nebo spíš seriál) nadchnul se říct nedá. Už z toho důvodu, že filmy o dinosaurech a podobné věci moc nemusím. Ale nebráním se takovým filmům, když jsou dobře natočeny. Tenhle film se mi docela i líbil. Trochu naivní ale pěkný námět. DObré zpracování, ale přece jenom by se tam dalo co zlepšovat. A není to zrovna můj šálek čaje, takže tři bodíky. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • V seriálu se objevují dinosauři s dlouhým vzpřímeným krkem. Některé prameny však uvádí, že srdce by nedokázala pumpovat krev až do mozku. Dřívější věda se naopak příkláněla k názoru, že vzpřímené krky by nemohli existovat, protože by došlo ke zlomení obratlů. (dmk)
  • Slovo "dinotopia" je spojením gréckeho slova "dinosaur", ktoré znamená "hrozný jašter", a slova "utópia", ktoré znamená "pekné miesto". Ironicky však toto skĺbenie vytvára názov "hrozné miesto". (HelenOfTroy)

Reklama

Reklama