Reklama

Reklama

Supernova

  • Velká Británie Supernova (více)
Trailer 1

Sam a Tusker se rozhodli strávit nějaký čas ve svém starém obytném voze a během cesty Anglií navštívit rodinu, přátele a místa, na nichž již dlouho nebyli. Tuskerovi před dvěma lety diagnostikovali ranou demenci, což obrátilo celé jejich životy vzhůru nohama. A od té chvíle jim nezáleží na ničem jiném, než být spolu. Během jejich anglické cesty se však postupně ukazuje, že jejich představa budoucnosti se začíná hodně lišit. Tajemství jsou odkryta, soukromé plány odhaleny a jejich vzájemná láska prochází nejtěžší zkouškou nejen jejich soužití, ale celého života. Nakonec se oba musí postavit čelem otázce, co skutečně znamená láska a co vše jsme jeden pro druhého ochotni udělat. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ani nedokážu spočítat, kolik už jsem viděl filmů o tom, jak někdo umírá na nějakou strašnou nemoc. A asi jsem tohoto tématu dost přesycenej, takže ani nemám chuť koukat na další filmy tohoto typu. Ono je to všechno jak přes kopírák a už mi to vůbec nic nedává. Tady snad můžu ocenit akorát pěkný prostředí, kde se natáčelo. Ten podzimní anglickej venkov má svoje kouzlo. Stanley Tucci a Colin Firth to taky zahráli dobře, ale mě už tohle téma prostě nebaví. A opravdu nedávám nízký hodnocení kvůli tomu, že je to o teplouších. Hodnotil bych stejně, i kdyby tam byl chlap a ženská. Takže mě to nebavilo, ale pokud má někdo rád filmy o umírajících, tak ho to asi bude bavit víc. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Zápisník jedné, jednotné životní planety, kterou, vyjasněnou, pomalu ovíjí, ukrajuje závoj(enka) neznámé, nekonečné noci. Tichý, nenápadný lapka té nejpoetičtější louče světel. Rány od slunce, společníka - Měsíce. Hvězdáři z údolí bytí, vystaveni vzdalující se blízkosti pozemského nebe. Milostný list loučení, v lidském moll. Pod dohledem stříbrných polárkových očí, rozlehlé louky s černými víčky, tam nahoře. Hlavy vzhůru, když "hoří" chladné ataky hoře. ()

Reklama

zolo 

všechny recenze uživatele

Těhletěch filmů už bylo natočeno neúrekom. Pokud si místo jednoho chlapa představíte ženskou, zbyde jen děj, který nic nového nepřináší a co víc, spíše nudí. Ale zas je třeba vidět ta pozitiva a sociální jistoty pro filmaře. Všechny ty dojáky, které doposud byly točeny v heteromódu (a že těch je) se budou překlápět do queer módu. No a při těch 72 či kolika pohlavích mají filmaři vystaráno na staletí dopředu. Víte, jak komedianti budou rádi, že na léta bude vystaráno na dárky pro fakany pod stromek? Ostatně... kdo by nebyl, že. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od toho měla až příliš velká očekávání, takže jsem nakonec skončila zklamaná. Je to hodně intimní film, který převážně táhnou herecká esa Colin Firth a Stanley Tucci. Ty dvě hvězdy, které filmu dávám jsou za ně, ale zbytek prostě nefunguje. Je to nuda, příběh se zbytečně natahuje, emoce na mě skoro nefungovali. Prostě mě to nechytlo tak, jak jsem očekávala a převážně jsem se jen nudila. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* z tohoto gay filmu si odnáším dobrý pocit, a proto ho musím patřičně ohodnotit. Filmů o umírání jsem viděl dost, ale tento mezi nimi určitě nezapadne a citlivě zobrazuje poslední etapu staršího páru. I když hlavní představitelé nepatří k naší minoritě, tak role zvládli na jedničku. A přesto že je film melancholický, tak mi nepřišlo, že to působilo uměle, ale naopak přirozeně. Tohle komorní, intimní a konverzační drama si užijí spíš zralí diváci, kteří už dokáží ocenit váhu dlouhodobého vztahu, který platí všeobecně a nejen mezi muži. Za to všechno si pozornost i mé 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Počas rozhovoru LA Times v januári 2021 Stanley Tucci prezradil, že bol pôvodne obsadený ako Sam a Colin Firth ako Tusker. Počas diskusií pred natáčaním sa však obaja dohodli, že by si mali role vymeniť. (dwdb)
  • Film sa nakrúcal hlavne v Lake District v Cumbrii vo Veľkej Británii. (dwdb)

Reklama

Reklama