foto

Stanley Tucci

  • nar. 11.11.1960 (56 let)
    Katonah, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Amerického herce a režiséra Stanleyho Tucciho diváci znají povětšinou z vedlejších nicméně často velmi charakteristických rolí a i když na první pohled vypadá jako nenápadný chlapík, má za sebou více než dvacetiletou kariéru u filmu a v současné době je žádaným hollywoodským hercem. Narodil se i vyrůstal v New Yorku jako syn učitele výtvarného umění a recepční. Má dvě sestry – Christinu a Ginu, obě dvě jsou také herečky. Po střední škole začal studovat univerzitu v New Yorku, jako obor si zvolil drama. Po ukončení vzdělání v roce 1982 hrál v divadlech, především na Broadwayi.

Postupem času se začal objevovat i v nezávislých filmech. Jeho debut na plátně představoval v roce 1985 snímek ČEST RODINY PRIZZIŮ. Od roku 2000 jeho pracovní vytížení značně narostlo a od té doby také hraje v komerčně známějších filmech. Do jeho filmografie z posledních let patří například drama CESTA DO ZATRACENÍ, TERMINÁL, SKANDÁL či komedie ĎÁBEL NOSÍ PRADU, kde ztvárnil módního guru časopisu Runway Nigela.

I když většina lidí zná Stanleyho jen z filmového plátna, od roku 1996 usedá i na židli režiséra. Na kontě má zatím 3 snímky. Jeho prvním a zároveň nejúspěšnějším počinem je drama ŽRANICE, které zabodovalo na mnoha festivalech. Natočil ho spolu s kamarádem ze školy hercem Campbellem Scottem. Jeho dalšími filmy jsou komedie PODVODNÍCI z roku 1998 a drama JOE GOULD'S SECRET z roku 2000. Herec je držitelem dvou cen Emmy a dvou Zlatých Glóbů. Obdržel je za televizní drama WINCHELL a za svůj výkon ve válečném dramatu KONFERENCE VE WANNSEE.

Stanley je ženatý. Jeho manželka Kate je sociální pracovnice. Jsou spolu už od roku 1995 a mají spolu 3 děti – syna Nicolo Roberta a dvě dcery – Isabel Concettu a Camillu. Pokud zrovna nenatáčí film, rád se věnuje i restauraci v New Yorku, kterou spoluvlastní.

Petra "Goldenhair" Jakovská

Herecká filmografie

Filmy

2017 Kráska a zvíře
Patient Zero
Submission
The Children Act
Transformers: Poslední rytíř
2015 Divoká karta
Dobrodružství ze Země Nezemě (TV film)
Hunger Games: Síla vzdoru 2. část
Larry Gaye: Renegade Male Flight Attendant
Spotlight
2014 A zase ti Mupeti!
BoJack Horseman Christmas Special: Sabrina's Christmas Wish (TV film)
Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana
Hunger Games: Síla vzdoru 1. část
Králova zahradnice
Transformers: Zánik
2013 Hunger Games: Vražedná pomsta
Jack a obři
Percy Jackson: Moře nestvůr
Sametové ráno
WikiLeaks
2012 Gambit
Hunger Games
Pravidla mlčení
2011 Captain America: První Avenger
Fight For Your Right Revisited
Margin Call
2010 Panna nebo orel
Space Chimps 2: Zartog Strikes Back
Varieté
2009 Julie a Julia
Pevné pouto
2008 Co se vlastně stalo
Kit Kittredge: Odvážná novinářka
Příběh o Zoufálkovi
Správná volba
Vesmírní opičáci
2007 Poslední píseň
Rande naoko
2006 Ďábel nosí Pradu
Nabít a zabít
Skandál
2005 Roboti
2004 Smím prosit?
Terminál
Život a smrt Petera Sellerse
2003 Jádro
Spin
2002 Krásná pokojská
Road to Perdition
Velký průšvih
2001 Blbec v Americe
Konference ve Wannsee (TV film)
Ulice New Yorku
Zlatíčka pro každého
2000 Tajemství
1999 Právo silnějšího
Sen noci svatojánské
1998 Alarm
Montana
Osmnáctý anděl
Podvodníci
Winchell (TV film)
1997 Extra život
Pozor na Harryho
1996 Cesta do města
Žranice
1995 Moderní námluvy
Polibek smrti
Sex & the Other Man
Soudcem z nouze
1994 Mrs. Parker a začarovaný kruh
Může to potkat i vás
Somebody to Love
1993 Případ Pelikán
Semtex Blues
1992 Bdělé oko veřejnosti
Beethoven
Proměna Betty Lou
Průšvih
Předehra k polibku
1991 Billy Bathgate
1990 Dvanáctá vražda (TV film)
Muži bez respektu
Rychlá změna
1989 Fear, Anxiety & Depression
Otroci New Yorku
Rodinná exploze
1988 Vražedná opice
1987 Kdo je ta holka
Kojak: The Price of Justice (TV film)
1985 Čest rodiny Prizziů

TV seriály

2017 Feud (TV seriál)
You Mean All This Time We Could Have Been Friends? (S01E08)
Abandoned (S01E07)
Hagsploitation (S01E06)
další epizody (7)
2015 Městečko Fortitude (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
další epizody (9)
BoJack Horseman (TV seriál)
Still Broken (S02E03)
Brand New Couch (S02E01)
2014 BoJack Horseman (TV seriál)
BoJack Horseman Christmas Special: Sabrina's Christmas Wish (S01E13)
2006 Studio 30 Rock (TV seriál)
3 libry (TV seriál)
2000 Býk (TV seriál)
1995 Murder One (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
1988 Street, The (TV seriál)
1987 Wiseguy (TV seriál)

Dokumentární

2008 Beyond Wiseguys: Italian Americans & the Movies
2006 Edge of Outside
2005 Irving Thalberg: Prince of Hollywood - vyp.
2003 Freedom: A History of Us (TV seriál)
2002 Film o filmu: Road to Perdition (TV film)
Gene Kelly: Anatomy of a Dancer (TV film)
Sundance 20
2000 Scottsboro: An American Tragedy

TV pořady

2016 The EE British Academy Film Awards 2016 (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 The EE BAFTA Film Awards 2014 (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
The Orange BAFTA Film Awards 2011 (TV pořad)
2010 The 64th Annual Tony Awards (TV pořad)
82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
2007 Primetime Creative Arts Emmy Awards (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)
Fashion News Live (TV pořad)
2001 Movie Loft, The (TV pořad)
1996 The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2017 Final Portrait
2007 Rande naoko
2000 Tajemství
1998 Podvodníci
1996 Žranice

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Final Portrait
1996 Žranice

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(162)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace