Reklama

Reklama

The Clearing

Trailer 1

Otec jde se svojí dcerou kempovat, když zjistí, že lidstvo postihla nová choroba. Když se dcera ztratí a sám se ocitne uprostřed hordy infikovaných, musí využít svoji dovednost, vynalézavost a odhodlanost k zachránění své dcery. (Dalfor)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (24)

kingik 

všechny recenze uživatele

V rámci koronavirových zvěstí a rasistických pohnutek se jedná o komplexní a coolinářský počin. Bělošský taťka s barevnou dcerou se vydají obytným vozem na poznávací skautský výlet za přírodními krásami, jenže idylka jim nevydrží moc dlouho a střetnou rozběsněné zmutované masožravce. Vypukla zombie apokalypsa. Boj o holý život může začít. Film si vystačí s jednou přírodní scenérií, respektive středobod tvoří zaparkovaný karavan a jeho blízké okolí. Denní konfrontace s mrtvoláky se nadmíru vydařila a jejich masky i akční likvidace vypadají skvěle, ovšem noční sekvence mají zhoršenou viditelnost, působí však patřičně hororově. V titulní roli se představuje ošlehaný australský floutek Liam McIntyre, dostal za úkol likvidovat zombie, strachovat se a pátrat po zatoulané desetileté dceři a mít půtky s nedůvěryhodně působícím rangerem. A zvládá to hravě. Za zmínku stojí pěkně poskládaná hudba Mela Eliase. Debutující David Matalon si na svoje bedra nabral režii, scénář i střih. A všechny činnosti v rámci nízkorozpočtového díla zvládl v uspokojivé míře. Přejme mu, aby takových mile svěžích akčních apokalyps střetl na své umělecké cestě povícero. 8/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spartakus vs. zombíci(?) nakažení vzteklinou. Za arénu slouží karavan a jeho bezprostřední okolí. Začátek ještě docela ušel, ale pak to začalo být jednotvárné, protože akce byla silně nenápaditá. Nějaká ta krev byla a McIntyreovi to docela sedlo, ale v rámci žánru to byla nuda. To platí i o rodinných prostřizích, které byly ryze účelové a působily spíš rušivě a protivně. 30% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vždy ako zistím, že je nový zombie film, tak neriešim hodnotenia a idem do toho. Zombie filmy mam veľmi v obľube, ale tento sa veru nepodaril. Je troska komornejšie ladený, kedže sa celý film odohráva v karavane alebo neďaleko neho. Tam problém nevidím, videl som ho v maskách, tam sa moc s tým nekašlali a logika tiež nehrala žiadnu rolu. A to preto, že v inom filme by bol hlavný hrdina 1000 krát pokusaný a on ani škrabanec nemal. Niektoré veci som tam ani nepochopil, hlavne ohladne vybuchujúceho hrudníka, ale najdebilnejšie prišlo na koniec, to už bolo riadne prestrelene. Agresori mrtví a naš hrdina celkom pohodička, tak nech mu slúži. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Varování visela od začátku ve vzduchu a to převážně v podobě nízkého hodnocení. Já však byl rozhodnut film vyzkoušet. Říkal jsem si ,,tak to zkus, jsou to zombíci a ty máš rád!", dodával jsem si kuráž. Začátek byl solidní a já už doufal, že se hodnotitelský vzorek skládal z bandy nekompetentních břídilů a výsledek nebude odpovídat. V průběhu sledování jsem však postupně začínal chápat. Hrdina byl sice velice charismatický a hlavně silný. Ve filmu však bylo mnoho neuspokojivých faktorů, které mne postupně vytáčely čím dál tím více. Ani by tak nevadilo, že se to odehrávalo pouze na jednom místě v malém karavanu a okolí, ale vadilo mi ohromné rozpětí síly zombie podle situační potřeby. V jednu chvíli totiž byli rychlí, nebezpeční a velice nakažliví a vzápětí v boji s hlavní postavou ji nedokázali ani škrábnout. Rozbíjeli sice okna u auta, trhali končetiny a hýbali s karavanem, ale když hrdina spal, nikdy se nic nepřihodilo a podobných příkladů bylo mnoho. Dílo mělo několik příležitostí zazářit, jako například když se v půlce objevila nová postava, ale pokaždé se scénaristé opět sami zahnali do kouta a tam byli také rozhodnuti zůstat. Konec u mě rozhodoval a už to vypadalo na část, která by mohla dávat trochu smysl, ale exploze s happy endem mne znechutila natolik, že bych nejraději dal pouze jednu hvězdu. 29% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Drama otce a dcery, kteří k sobě nemohou najít cestu, se změní až během výletu do přírody, kdy se obyvatelstvo kempu promění v lidožravé bestie. Tedy asi jde o zombie, byť tohle slovo zde nepadne. Líbilo se mi, že v kůži se jim svíjely jakási chapadélka, zamrzelo, že tenhle motiv nebyl více rozveden směrem k nějaké mutaci ala Věc. Jinak si zkrátka ani po letech nezvyknu na to, že zombie, pokud to zde jsou, běhají rychleji než živí....nesmysl. Hrdina Tom ovšem patří nejspíše k X-Menům, anžto jinak by musel být asi osmdesátkrát mrtvý. Na druhou stranu boj u přívěsu (což je většina filmu) má místy adrenalin a slušivé gore. I motiv s šerifem nebyl špatný. Ovšem vrcholem nesmrtelnosti Toma a demence scénáře byly scény s plynem.... Škoda, tenhle žánr mám rád. Tedy zhlédnutí nelituji, ale snímek na jedno podívání brzy zapomenu. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama