Reklama

Reklama

Stříbrné brusle

  • Rusko Serebrjanyje koňki (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Začíná 20.století. Před našima očima se vynoří pohádkový Petrohrad v bílém šatu. Řeka Něva a její přilehlé kanály jsou zamrzlé na kost. Hemží se bruslaři a trhovými stánky. Petrohrad je domovem mladého Matvěje, syna chudého lampáře. Vydělává si na živobytí jako poslíček místní pekárny. Jeho jediným pokladem je pár postříbřených bruslí. Když nespravedlivě přijde o práci, jeho nový přítel Alex, který je hlavou bandy nepolapitelných kapsářů, ho naučí nejen trikům svého řemesla, ale i některým bruslařským finesám. Pak potká Matvěj Alisu, dceru vysoce postaveného úředníka, která sní o studiu vědy, ale má se vdát za mladého, ambiciozního knížete. Cesty Matvěje a Alisy se zkříží a toto setkání se stane pro oba osudovým. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Romantika z carského Ruska, zamrzlé plochy vod, rychlost na bruslích, pochopitelně třídní rozdíly, klan šikovných zlodějů na bruslích, zakázaná, nerovná láska. Krásné interiéry a exteriéry, co víc si přát .....film na mě působí velice dobře a myslím si, že tak, jako vždy je třeba s Ruskou kinematografií počítat za mě za 5* ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Kostýmní retro ze starého Ruska, které čerpá ze všech zavedených a vyzkoušených tahů u podobných filmů. Kráska z bohaté rodiny, chudý zlodějíček, zákeřný nápadník a všechno to zázemí z dvou rozdílných světů. A samozřejmě láska jako trám. Natočeno stylem současných dobrodružných filmů a divoké honičky jsou přizpůsobeny době i lokalitě (zimní Petrohrad) a tudíž probíhají na bruslích. Všechno už tu bylo, je to příjemně namixováno dohromady a mě to bavilo. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Když vidím některé komentáře, nedá mi to napsat svůj názor. Ten film je ve své podstatě pohádkou, ale moc dobře udělanou. Rozhodně nejsou nikterak přepolitizované, ukazují ale velmi dobře třídně rozdělenou společnost a přehrady, které v ní byly (a dnes již opět jsou) a které bránily svazku chudých a utlačovaných se společenskou smetánkou. Kapitál je základní ekonomickou příručkou, kterou musí vzít v úvahu i dnešní ekonomové, kteří si nevědí rady, jak světu pomoci - a ani se o to nesnaží. Více je v tomto filmu podtržena úloha ženy a možnost uplatnění její inteligence - a to je přece to, co dnešní "genderová" společnost naopak velmi uznává. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ruská dickensovina je natočena ve stylu lehce feministické červené knihovny. 1)  Po svižném začátku se s nástupem milostné zápletky děj silně zpomalil._____ 2)  Hollywoodský happy end příběh sice hezky zaokrouhlil, ale jen podtrhl celkovou myšlenkovou vyprázdněnost díla._____ 3)  Podmanivé prostředí carského zimního Petrohradu dodává výpravnému snímku jakýsi dobový kolorit a nesporně i atraktivitu, kterou jinak tuctový podivně strukturovaný příběh nemá._____ 4)  Kostýmy přitažlivost pěkných kluků spíš potlačují, než vyjadřují, a tak mi nezbývá, než se upnout k ději a poselství snímku. A to je kámen úrazu. Děj podivný, poselství zmatené, celkový dojem neurčitý._____ 5)  Ale pěkní kluci tu jsou. 24letý Fjodor Fedotov (Matvej), 27letý Jurij Borisov (šéf zlodějské tlupy Alexej Tarasov), 32letý Kirill Andrejevič Zajcev (policista, kníže Arkadij Trubeckij) či 26letý Vasilij Kopějkin (člen zlodějské tlupy Moucha). Věk protagonistů uvádím k roku natáčení (2019). ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Kdyz uz koukate pres hodinu na skvele obrazove natoceny klip, tzn. same kratke sceny, dojde vam trpelivost a hledate ovladac. Vysvobodite se, ale po par dnech se vratite, abyste dokoukali. Treti hvezdu tvurci dostali za to, ze ten prolhany a hnusny zapad (Francie), umoznil vystudovat univerzitu zene. To bych od nich ani moc necekal. A kdyz zacali aristokratum a bohatym brat s tim, ze oni vykoristuji chude, zacala se mi v kapse kudla otvirat. Nakonec jsem byl ale spokojeny, protoze tyhle poradky se snazili napravit zlodeji, coz je opet sebereflexe, jako hrom. Nebo je to jen nahoda? Rozhodne vizualne uzasne, jen se zapomnelo taky na pribeh, ktery je zde neskutecne hubeny a rovna se tisici pribehum z pohadek. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film sa odohrával v rokoch 1899 a 1904. Vo filme je zobrazený Prof. Mendelejev. Ten však v roku 1890 musel opustiť zobrazenú Štátnu Univerzitu v Petrohrade, kvôli rozporom s vládou. Takže sa nemohol zapodievať vyučovaním študentov, keď sa odohrávali zobrazené udalosti. (Dajman)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v St. Peterburgu a tiež v neďalekom Kronštadte, opevnenom prístavnom meste na ostrove Kotlin. (MikaelSVK)
  • Počas natáčania sa produkcia filmu dostala do problémov s Ruskou Federálnou bezpečnostnou službou pre dohľad nad prírodnými zdrojmi, pretože z drevených plošín používaných kameramanmi unikli do ľadu toxické farby, ktoré znečistili niekoľko vodných plôch v Petrohrade, vrátane riek Mokya a Kryukov kanál. (Dajman)

Reklama

Reklama