Alice Adamsová

(USA)

Komedie / Drama / Romantický

USA, 1935, 99 min

George Stevens

Oscar 2 nominace: Nejlepší film, Herečka HR - Katharine Hepburn(28.3.2004)

Roztomilá Katharine Hepburn a množstvo zábavných scénok robia z tohto filmu milú príjemnú komédiu. /70%/(2.2.2010)

• gudaulin

Typický filmový produkt svojí doby, kdy je určitě nutné i s odstupem mnoha desítek let ocenit herecké umění Katharine Hepburn, nicméně scénář představuje charakteristický konflikt, resp. představu tehdejších měšťáků o štěstí a abych pravdu řekl, tak příkladně maloměšťácký snímek, jako je Alice, se hledá jen obtížně. Hlavní hrdinka se cítí chudá, tak chudičká ve svých jediných plesových šatech, že z toho má mindrák, který řeší po celý film, a z její snahy se provdat a postoupit na společenském žebříčku výš čiší nepokryté stavovské elitářství měšťanských vrstev, které pohrdají prostým plebsem. Ten sociální status její rodiny totiž v oné době v žádném případě neznamenal chudobu a neznamenal by ji mimochodem ani dnes. Jinak kdo má rád klasické filmy oné éry, nebude zklamaný. Oscary se v té době dávaly tak nějak na jistotu konvenčním, ale řemeslně slušně udělaným snímkům. Celkový dojem: 40 %.(15.10.2010)

Každý pozná ten typ dievčat či žien, ktoré nevynikajú fyzickou krásou ( hoci Hepburnová je tu veľmi pekná ), ale ich srdce je čisté a veľké. Dosiahnúť spoločenského postavenia a byť niekým iným je obtiažne, najlepšie to dokumentovala veľmi vtipná scéna s večerou. Klasický romantický príbeh podvihuje svojim výkonom mladá Hepburnová.(2.2.2010)

Jeden z nejlepších filmů Katharine Hepburn - to už něco říká!(27.5.2006)

• jhrasko

Naivný a málo uveriteľný príbeh, ktorý nezachránil ani herecký um legendy K.H. Silne poplatné svojej dobe.(21.10.2010)

• honajz

Pokus skloubit sociální drama a milostný příběh, který stojí a padá s Katharine Hepburn, protože jinak je prvoplánový a povrchní až hanba. Troufám si tvrdit, že české prvorepublikové komedie mají víc kouzla a uvěřitelnosti.(23.1.2012)

• Hejtmy

Dobrý film se špatným scénářem. Alice Adamsová jako dívka z chudší rodiny se snaží vybojovat si nápadníka z vyšších vrstev. Nevím jestli to měla být oslava "americké podnikavosti", tedy hromadění peněz jako účelu života, ale i kdyby ne, určitě to tak vyznělo. Pro Alice a její rodinu jako kdyby nebylo jinýho východiska než (slovy 21. století) zbohatnout nebo chcípnout. Jako by si nemohla najít normálního sobě rovnýho kluka, jako kdyby existovala jen ta "skvělá" vyšší společnost, do které se nakonec Alice dílem náhody dostane. Jasně že to byla jen klasická romantika o "Popelce", ale tentokrát natočená tak, jako by se každej kdo nemá miliony na kontě a deset obleků ve skříni měl stydět. Hnus velebnosti. 50%(2.2.2010)

Celkem kvalitní komedie, Katharine Hepburn výborná jako vždy.(2.2.2010)

Sice mily filmecek, ale scenar uz ohlodal zub casu. Z dnesniho pohledu je dej velmi naivni, jenze se musi brat v potaz, ze film uz je 75 let stary. Co nejvic zaujme je Katharine Hepburn, ktera tahne cely film a je videt, ze i v tak mladem veku uz byla velka herecka. Hepburn patri mezi me oblibene herecky, takze ja si jednu hvezdicku pridam pro ostani je to film za 3 hvezdicky.(5.2.2010)

70%, i když patří hlavní představitelka k mým vcelku oblíbeným herečkám a její role byla kladná, tak snad až na posledních 5 minut byla pro mě takřka nesnesitelná (a už vůbec jsem nechápal, jak se do té rozevláté, hloupými hláškami přímo přetékající osoby mohl někdo zakoukat)....(23.2.2010)

Úžasný výkon KH, která hraje afektované děvče. Alice vám jde celou dobu na nervy jak mlží, lže a snaží se být vtipná, ale když přijde na lámání chleba ukáže, že má charakter. Vydržet večeři u nich doma je výkon a nádherná ukázka přetvářky. Kdyby závěr byl reálnější bylo by to o hvězdičku víc. Než komedie je to tragikomedie o snaze dostat se někam, kam nepatřím.(1.11.2010)

Nesmí se na to příliš koukat dnešníma očima. Na 30. léta (a ještě navíc v USA) to tak naivní asi nebylo. Z velikého průšvihu veliký happy end. A velmi obstojné herecké výkony.(24.10.2010)

Příjemný, romantický snímek se sympatickou Hepburn. Poznámka k českému dabingu: všimli jste si, že poslední dobou tyto "starší" filmy dabují stále stejní lidé?....už mi to trochu začíná lézt na nervy....(7.2.2010)

Staré filmy mají v sobě určité kouzlo, kterému v průběhu podlehnu a až dodatečně si uvědomuju, že se jedná o průměrný film:-D Každopádně je tento film moc roztomilý:-)(3.2.2010)

Excelentná malomestská Americana o dievčati stúpajúcom na spoločenskom rebríčku, ktorá konečne našla lásku v osobe nenápadného MacMurraya. Pulitzerovou cenou ocenený román Bootha Tarkingtona bol prevedený do dobrého, ajkeď nie vždy vierohodného filmu. Scéna pri jedálenskom stole je nezabudnuteľná.(24.9.2011)