Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden bez druhého nedají ani ránu. Spolu jich ale umějí dávat fůru! Americká dobrodružná komedie, inspirovaná básní Rudyarda Kiplinga. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Cutter, MacChesney a Ballantine jsou nažehlení seržanti britské armády v Indii 19. století. Spolu tvoří neporazitelné trio, direkty skládají domorodce boxující v různých gardech a tím uspokojují své chlapské duše toužící po zábavě a dobrodružství. Cutter však začíná snít o domorodém zlatě a tento sen ho neomylně přivede do zlatého chrámu, ve kterém zrovna militantní thugové hledají kolonizátorský krk vhodný ke škrcení. V takové chvíli nemohou hrdinové váhat a musí přijít na řadu velkolepá bitva favorizovaných domácích s třemi mušketýry, dudavými Skoty a jedním tmavým trubadúrem. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Vynikající dobrodružný film, skvěle obsazení herci, Cary Grant je ve své roli výtečný, Douglas Fairbanks Jr. je skvělý (navíc výborně nadabovaný Luďkem Čtvrtlíkem), Victor McLagen je také dostatečně dobrý, perfektní je ustřední Gunga Din v podání Sama Jaffeho a za zmínku stojí i krásná Joan Fontaine (která tu má ovšem velmi malou roli). Film je je zajímavým a dobrým mixem mezi komedií a vážným válečným filmem, s překvapivě výbornými akčními scénami. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Westernová fabule byla nenápaditě přenesená do exotického prostředí. Indiány nahradili jiní „cizáci“, kovboje neohrožení britští vojáci, kteří samozřejmě vůbec nepochybují o svých nárocích na indickou půdu. Akční scény nejsou zábavné, vtipy vtipné, dokonce i Cary Grant kdesi ztratil své charisma. Jediné, co mohu této tendenční a notně zestárlé podívané připsat k dobru, je inspirace, kterou přinesla tvůrcům nesrovnatelně zdařilejšího Chrámu zkázy. 45% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Dobrý scénář kombinující dobrodružství s akcí a vtipně odlehčenými epizodkami (nejlepší jsou vždy ty se slonicí Annie), krásnou kamerou, skvělými herci a nádhernou hudbou. Na svou dobu vzniku zaujmou také velmi dobře natočené akční scény. Jen škoda, že ke konci začne snímku trošku docházet dech. To mu však přes jeho neoddiskutovatelné hrdinství, oddanost a správnou hrdost rádi odpustíte. "Now you're all under arrest." :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to takové trochu nevyvážené, člověk neví, jestli to chce být spíš komedie nebo spíš drama. Jsou zde obě polohy, ale dohromady prostě nefungují dokonale, což je škoda, protože Cary Grant je opět neodolatelný. Ten by mohl zahrát kohokoli a kdykoli. Film je zajímavý spíše v komické rovině, ale jsou zde momenty, kterého dostanou asi každého. Hlavně v té rovině osobního humoru. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Gunga Din je jedním z velmi mála filmů, v nichž se Cary Grant objevuje ve vojenské uniformě, a jediným, kde se pustil přímo do bitvy muže proti muži. (Pavlínka9)
  • Jednou z podmínek produkce byl zákaz účasti černých herců, kteří tehdy zaujímali ve společnosti podřadné postavení. Do role černého indického Guru byl tedy obsazen italský běloch Eduardo Ciannelli a maskéři ho začernili. (Frajer42)
  • Titulní postavu měl původně hrát tehdy populární dětský herec Sabu, známý např. z Knihy džunglí a Zloděje v Bagdádu. Protože však neměl čas, obsadil ji režisér Samem Jaffem, jemuž v té době bylo již třiatřicet let. (Mahalik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno