Reklama

Reklama

Mosty

  • USA Causeway (více)
Trailer 2

Vojačka Lynsey (Jennifer Lawrenceová) sa po vážnom zranení vráti domov do New Orleans a snaží sa prispôsobiť tamojšiemu životu. Spozná miestneho automechanika Jamesa (Brian Tyree Henry) a vzniká medzi nimi nečakané puto. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (57)

maddy 

všechny recenze uživatele

Malá, nenútená, obyčajná dráma. Dráma o dvoch ľuďoch z tej chudobnejšej časti New Orleansu, ktorí sa snažia vyrovnať s vlastnou traumou. Tiahne to hlavne výkon Jennifer Lawrence, ktorej tieto umiernené herecké polohy obyčajných žien sedia bravúrne, ale aj sympatického Briana Tyreea Henryho. Síce Causeway v závere chýba nejaký výraznejší dramatický oblúk, prípadne o niečo väčší dôraz na emócie, no zároveň to nemá vôbec čím uraziť alebo naštvať. Vďaka striedmej stopáži bez problémov uplynie, ale žeby ste si na ten film o týždeň spomenuli alebo by mal ašpirovať na nejaké filmové ceny ako to u podobných  "festivaloviek" býva, to rozhodnie nie. CELKOVO: 6/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jennifer bola ideálnym výberom pre túto rolu. Prázdny pohľad, jasne z nej cítiť, že nič necíti, že je proste "out". A to bez srandy, to je fakt jej výborná poloha. Zvyšok nerozumiem. Jednak, že je to veteránka. Hm, tak to tam majú Američania také vyziablé krasotinky. Asi len na čistenie dutín. Pušiek samozrejme.  No a celkovo je film takou uspávacou konverzačkou, kde sa rieši len to, či toho staro vyzerajúceho, pribratého černocha Jennifer chce alebo nechce. Spoiler: Samozrejme, že chce. Inak by to nebolo multi-kulti. Dokonca by to bolo rasistické! ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence se vrací z války domů a pokouší se po ošklivém zranění postavit zpátky na nohy. A zjistí, že to sama nedokáže. Když se seznámí se sympatickým automechanikem Jamesem a stanou se z nich přátelé, začne se všechno konečně zlepšovat. Jenže i James má traumata, se kterými se ještě nevyrovnal. Dovedou jeden druhému pomoci? Mosty jsou nepříliš originální, ale skvěle zahrané drama, které netlačí zbytečně na emoce a vystačí si jen s uvěřitelnými dialogy, sympaticky obyčejnými hrdiny a jednoduchým a srozumitelným příběhem. Na nadprůměrné drama to bez problémů stačí. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Causeway je typická festivalovka, ktorá si plynie pekne pomaličky, no napriek pomalému tempu nenudí. Oplatí sa vidieť kvôli Jennifer Lawrence, jej herecký výkon je skvelý a určite ide o veľmi zaujímavú filmovú rolu. Do štvrtej hviezdičky mi tam ale niečo chýbalo a tak ostane Causeway pre mňa len film na jedno pozretie. 70%. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

A jde to i bez krvavých válečných flashbacků, resp. už od první chvíle je nadmíru jasné, že příběh bude stát na charismatu Jennifer Lawrence, která svou roli zlomené vojandy pojala setsakra sugestivně. Menší production values tak bohatě kompenzuje plnohodnotný příběh o vypořádání se s PTSD a o navázání jednoho zdánlivě nepravděpodobného přátelství. Křehké, civilní, malé a přesto dost silné. Jennifer Lawrence je jednoznačně lepší ve vážnějších hereckých polohách, což zde platí dvojnásob. [75%] ()

Galerie (84)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Napriek tomu, že sa film natáčal už v lete 2019, tak svoju premiéru mal až v roku 2022. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama