Reklama

Reklama

Mosty

  • USA Causeway (více)
Trailer 2

Vojačka Lynsey (Jennifer Lawrenceová) sa po vážnom zranení vráti domov do New Orleans a snaží sa prispôsobiť tamojšiemu životu. Spozná miestneho automechanika Jamesa (Brian Tyree Henry) a vzniká medzi nimi nečakané puto. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (57)

maddy 

všechny recenze uživatele

Malá, nenútená, obyčajná dráma. Dráma o dvoch ľuďoch z tej chudobnejšej časti New Orleansu, ktorí sa snažia vyrovnať s vlastnou traumou. Tiahne to hlavne výkon Jennifer Lawrence, ktorej tieto umiernené herecké polohy obyčajných žien sedia bravúrne, ale aj sympatického Briana Tyreea Henryho. Síce Causeway v závere chýba nejaký výraznejší dramatický oblúk, prípadne o niečo väčší dôraz na emócie, no zároveň to nemá vôbec čím uraziť alebo naštvať. Vďaka striedmej stopáži bez problémov uplynie, ale žeby ste si na ten film o týždeň spomenuli alebo by mal ašpirovať na nejaké filmové ceny ako to u podobných  "festivaloviek" býva, to rozhodnie nie. CELKOVO: 6/10 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě byl asi nejzajímavější ten začátek, kdy několik minut nerozumíte tomu, co se té holčině stalo, proč se o ni někdo jiný stará a jaké z toho budou ještě důsledky...Pak se ten film prostě překlopí do "běžného" života v malém městě s né úplně funkčním okolím lidí...Za mě nic převratného, nicméně možná tím, je to zajímavé, že je to vlastně nic převratného.. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Herecká poloha, ve které mám vlastně Jennifer Lawrence úplně nejraději. Obyčejný film o jednom přátelství dvou lidí, kteří si prošli traumatem. Jde o strašně skromný a s citem natočený snímek bez většího dramatického oblouku, který táhne především velké charisma obou představitelů, právě díky nim film velice dobře plyne a nepůsobí nuceně. Nicméně jde o film, na který si za měsíc nikdo už ani nevzpomene. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Causeway sa na prvý pohľad tvári úplne obyčajne a skromne, pritom je to silná osobná dráma o vyrovnávaní sa so životnými traumami. Hlavné postavy sú nádherne sympatické a nemožno im nefandiť. Uprostred filmu som sa pristihol pri tom, ako im v myšlienkach úprimne prajem šťastie. Jemná filmová momentka zo života dvoch krásnych ľudí. /// Jennifer Lawrence je v takýchto polohách neobyčajne obyčajných žien veľmi uveriteľná a pristane jej to. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Mosty jsou dílem, které předvádí jeden z nejsilnějších scénářů, jeden z nejsilnějších hereckých výkonů a jedno z nejsilnějších režijních uchopení roku.  Jennifer Lawrence tu potvrzuje status jedné z nejnadanějších hereček své generace a vyvolává naději, že i do budoucna bude mít Lawrence správný čuch na scénáře a šikovné tvůrce, kteří nutně nemusí mít dvakrát bohaté zkušenosti. Nejpříjemnější je totiž právě fakt, že za tak bravurní silnou sondou stojí celovečerní debutantka Lila Neugebauer, která ovšem ve výsledku dodala jeden z nejsilnějších filmů roku.... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (2)

  • Napriek tomu, že sa film natáčal už v lete 2019, tak svoju premiéru mal až v roku 2022. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama