Reklama

Reklama

Po komplikovaném a neúspěšném obchodu s heroinem přijde drobný drogový dealer Frank o peníze i o zboží a ocitne se v obrovském dluhu u balkánského narkobarona Mila. Frank se tváří v tvář Milově rostoucí frustraci pokouší splatit peníze, ale čas plyne a tlak narůstá. Dealer, dánský kriminální thriller z roku 1996 a debut Nicolase Windinga Refna, je adrenalinová jízda po kodaňském drogovém podsvětí. Zároveň se jedná o herecký debut známého dánského herce Madse Mikkelsena. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (274)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Už (a především) tenkrát napoprvé se do toho Nicolas zaRefnul fest. Pokud bych si měl po básnicku popustit uzdičku, tak v ,,obsahu" znázorněný děj zkrášlují momenty zločinecké nevinnosti prokládané absurdní krutostí, rozklad osobnosti krys, zahnaných do kouta a trhajících tělíčka souputnic, idealizovaný pohled na společnost, poskytnutý skrz faktickou neschopnost smysluplně konat v případě dánské policie... Kouzelné srovnání rozsahu hereckého umění Bodnii přináší pohled na Franka pár dní poté, co si jeden z nostalgie zopakoval Most a jeho Rohdeho. Potěší i pohled na rozjíždějícího se Madse v jeho prvním dlouháčku a v době, kdy si ještě mohl dovolit hrát vyfetlé skynhýdky. Suma sumárum - povinná výbava každého cinemafílka. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Intenzivní exkurze současným dánským podsvětím ve společnosti podřadného "teplákového" drogového dealera, který musí po jednom nepovedeném kšeftu vyřešit v krátké době jeden zatraceně velký průšvih. Překvapivě sebevědomě působící mix zemité gangsterky, sociálního dramatu a thrilleru, který vyniká neobyčejně sugestivní syrovou a drsnou atmosférou, vypjatými scénami a strhujícím tempem a gradací. A taky skvělými hereckými výkony v čele s "mladými" budoucími skandinávskými hvězdami Kimem Bodniou a Madsem Mikkelsenem. Debut jako řemen! 85 % ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Tímhle mě Refn naprosto rozsekal a zničil. Od první minuty až do konce se nepřestává tlačit na pilu, Kimovi se posere úplně všechno a postupně přestává jít o fet, přestává jít o love, ale jde spíše o to, jestli je lepší nechat si svoje tělo v garáži rozporcovat srbskou mafií a nebo raději sám skočit do řeky se šutrem u nohy. Je to kurevsky napínavé, rychlé a natočené s nezaměnitelným stylem. Vysmaženej Mikkelsen a Jugoslávec Milo to mají těžce pod kontrolou. Usoplenec Guy Ritchie může akorát čumět. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Holt, taký drogový dealer to má v živote ťažké... Realistickosť sa nedá filmu uprieť, aj keď Bodniu mám zafixovaného ako policajta a s tým slušňáckym ksichtom mi do tejto úlohy nepasoval, ale nedá sa povedať, že by taký týždeň v živote dealera bol nejako extra zaujímavý. Idú po ňom, lebo dlhuje prachy, on ide po iných, čo dlhujú jemu... Mne to ako divákovi veľa nedalo a z drogového podsvetia som videl už aj lepšie filmy. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

První díl trilogie o tom, jak se v ošklivé Kodani snaží udělat malý kriminálník svůj zásadní kariérní krok, což se posere do spirály, která se prostě nedá vytočit, ať se snaží, jak se snaží. Donutí vás to vážit si svého dealera a občas se ho prostě jen zeptat, jak se má. A proto je tento film důležitý. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • V restauraci, kde se setkávají Milo (Zlatko Buric) a Frank (Kim Bodnia), je fotka obklopena svičkama. Na fotce je Željko Ražnatović známý též pod přezdívkou Arkan, velitel polovojenské Srbské dobrovolnické gardy, srbský politik a jedna z nejvlivnějších postav srbského podsvětí. (Valmy23)

Související novinky

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

14.01.2023

Už tuto středu odstartuje přehlídka toho nejaktuálnějšího z kinematografie severu: SCANDI 2023. Odehraje se mezi 18. a 25. lednem, představí snímky ze všech zemí Skandinávie a v programu ji bude mít… (více)

Reklama

Reklama