Mezi světlem a tmou (TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1990, 24 min
Jan ŠpátaPlakáty
O tvorbě fotografa Jindřicha Štreita a životě jeho hrdinů v pohraničí. (oficiální text distributora)
bassator
Najdete ZDE v restaurované verzi z roku 2009 - 15. 1. 2010 - kino 70 - Nové Město nad Metují - restaurovaná verze - 25%(4.8.2010)
Vodnářka
Výborné - nikdy by mě nenapadlo, kolik příběhu se může skrývat za pár fotkami.(2.8.2010)
stub
Syrová venkovská atmosféra s pelem mystična a zároveň překvapivě funkční dobová výpověď. Samostatný dokument by si zasloužil poustevnický stařík, který jako by do daného času a prostoru zabloudil z jiné reality (za nedostatečně využitý potenciál této postavy hvězdu strhávám). elgato: patrně nikoliv;)(20.12.2010)
Jansen
Asi nejoriginálnější kraťas zařazený do celovečerního bloku (Restaurované filmy Jana Špáty), který se skládá z pěti krátkých dokumentárních filmů, jež je možno považovat za průřez tvorbou Jana Špáty. Špáta zde zaznamenává fotografa Jindřicha Štreita přímo při jeho práci v moravskoslezském pohraničí. Máme tak možnost si jeho fotografie propojit pohledem kamery. Koho by někdy nenapadlo, co se asi skrývá za tou či onou fotografií a jaký je její příběh. [LFŠ 2010](1.8.2010)
elgato
Jindřich Štreit a Jan Špáta ... je v dějinách českého dokumentu lepší kombinace?(17.2.2010)
mr.filo
Na DVD Restaurované filmy Jana Špáty.(13.3.2012)
| Na DVD od: | 02.11.2009 Indies MG |
|---|