Reklama

Reklama

Uzumaki

Trailer

Obsahy(1)

Začalo to zcela nevinně: Kirie přistihla otce svého přítele, jak v naprostém vytržení pozoruje spirálovitou ulitu hlemýždě, nevnímaje svět okolo sebe. Mužova bezpříkladná posedlost spirálami zasahuje vše od rozvířeného trávníku po stočenou roládu do polévky. A netrvá dlouho a Kirie přichází na to, že její rodné městečko zasáhla kletba, kvůli níž se všichni jeho obyvatelé mění ve spirály. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

strougy 

všechny recenze uživatele

Uzumaki vypadá jako kdyby ho natočil David Lynch na tripu. Šílená a bizardní psycho jízda, která mě naprosto převálcovala, změnila moji představu o tom, jak má vypadat skutečně podivný film a málem mě o půlnoci donutila vyluxovat si důkladně pokoj, abych předešel možnosti, že mi do ucha vleze pekelně dlouhá stonožka. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Je to nejspíš tím, že jsem moc zhýčkanej naprosto perfektní mangou a od filmu jsem očekával alespoň trochu solidní ilustraci mangy, ale... dočkal jsem se něčeho trochu jiného. Jak už bylo řečeno - film vypadá jako nějaký počin začínajícího filmového amatéra a zajímavě se v něm experimentuje s kamerou, ale bohužel musím souhlasit i s tím tvrzením, že je film místy opravdu hodně únavný, i když trvá jen devadesát minut. Film neobepíná všudypřítomná spirála, jak by se mohlo zdát, ale spíše všudypřítomná vata. Jedná se o poměrně dosti volnou adaptaci - ony vzrušující momenty z mangy, kdy jsem hltal stránky jako roztíkající se zmrzlinu, mají ve filmu jen minimální prostor (jestli teda některé vůbec nějaký mají), a když už, tak jsou bolestivě okleštěny a hurá, pokračujeme zase tou natahovanou částí. Na druhou stranu musím přiznat, že i ty napínavé momenty z mangy, byť jsou tam jen nakrátko, jsou natočeny docela obstojně. Zkrátka si myslím, že kdyby se této látky ujal někdo s bohatšími zkušenostmi než začínající filmař, s větším rozpočtem a schopnějším scénáristou, mohlo by se z toho stát něco opravdu... vzrušujícího. V tomhle případě jde sice na jedné straně o skvěle vychytanou technickou záležitost, na straně druhé ale o scenáristický fail. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Ukazkova bizardost, aka moze prist hadam len z japoska. Dostatocne na to, aby vam tetnto film priniesol vynimocny zazitok, nie vsak dostatocne natolko, aby zakril prilis jednoduchy a infantilny dej, ktory miestami slusne uzemnuje atmosferu. Ak si vsak radi pochutnavate na bizardnych filmoch, tento kusok vam to naserviruje velkou mierou, a to na na tanieri so vzorom spiraly. (7.9/10) ()

Freemind

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, u nichž můžete nasolit jak odpad, tak pět hvězd a stejně nebudete mít čisté svědomí. Směs křiklavě nesourodých a iritujících prvků je ale svým zvláštním způsobem přitažlivá a "cool", čemuž vydatně napomáhá živelná a plastická kamera. Typicky japonská ujetost se zde vyskytuje v takové koncentraci, že si poprvé neumím představit americký remake. Jedině, že by ho společně režírovali Lynch a Burton. Největším úspěchem filmu je ale vytvoření surreálného světa (ale kompaktního ve své "pocitovosti" a nahodilosti). Světa, který je podivný, nelogický, bizarní, ale "svůj". Odmítám hodnotit, každopádně za zhlédnutí to stojí. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vyhejbání se zaběhlým filmařským konvencím ještě neznamená, že to bude dobré. Popravdě nevím, co si o tom mám přesně myslet. Nevím, jestli mám být naštvaný nebo být unešený, spíš teda naštvaný, hlavně díky tomu, že jsem se trochu nudil a čekal jsem nějaké lepší zakončení a ve vyhrocených scénách něco víc, buď aby mě něco vystrašilo, nebo odpudilo. Jednou mě zamrazilo, ale zase v jiných scénách mi něco přivodilo úsměv, což by zřejmě nemělo. Ta spirála mě asi naprosto zblbla. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen jěště předtím, než Junji Ito dokončil mangu. Film proto odhaluje rozdílný konec a původ děje. (TomikZlesa)
  • Když rozhněvaný policista poprvé vyběhne, a pak se podívá na plakát hledané osoby, jedná se o obličej trůrce mangy Uzumaki, Junjia Itoa. (TomikZlesa)
  • Číslice 6 a 9, které vypadají téměř jako spirály, jsou ve filmu k vidění např. na poznávací značce reportérského auta nebo v nemocnici jako číslo pokoje. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama