Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (6)

Kauza CIA (2006)

  • Po divadelním představení, kde Edward Wilson (Matt Damon) hrál ženskou postavu, je mu nabídnuto členství v tajném spolku. Během toho se ho Richard Hayes (Lee Pace) zeptá, jaké je to být ženou. Scéna je narážkou na film Vojákova dívka (2003), kde právě Lee Pace ženu hrál. (venalce)

The Matthew Shepard Story (2002) (TV film)

  • Spoiler: Philip Eddolls, který ve filmu ztvárnil postavu Aarona McKinneyho, vraha Matthewa Sheparda, si o rok později zahrál ve filmu Vojákova dívka (2003), ve kterém ztvárnil postavu Calvina Glovera, který rovněž spáchal zločin z homofobie, když zavraždil Barryho Winchella, vojáka, který měl vztah s transexuálkou Calpernií Addams. (Stanislaus)

Reklama

Reklama