Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je síla. Film, co jde až na kost věci, měl být rozhodně uveden v kinech. Podobný TELEVIZNÍ film se asi častokrát nevidí. Pořádně ani nevím, co bych k tématu měla říct, film ve mně zanechal tolik dojmů, jen těžko si lze všechny myšlenky urovnat v hlavě. Snad jediné: považuji se za poměrně tolerantního člověka, i když čestně přiznávám, že setkat se tváří v tvář s transexuálem, také bych nevěděla, jak reagovat. Ale po shlednutí tohoto fantastického filmu už vím jedno jistě, že skutečná zrůda nemusí být nutně ten, o kom se to říká. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o predsudkoch a latentnej homosexualite s neskutočne famóznym Lee Pace - tak presvedčivý herecký výkon čoby transvestita, že sa len ťažko verí, že to bol chlap. Film dramatickým spôsobom ukazuje, že v predsudkoch sú najhorší tí ľudia, ktorí sami majú problém s vytýkaným nedostatkom - tu bol jednoznačne hlavným vinníkom spolubývajúci slizký had a potkan Justin Fisher, ktorý evidentne sám bol homosexuál odmietajúci prijať túto skutočnosť. Len málokedy mi bola vo filme niektorá postava tak odporná. Očakávaný záver preto so sebou priniesol veľký smútok a zmes rôznych pocitov - veľmi emotívne. 85/100 ()

Reklama

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Muž a "žena"....Barry a Calpermia. Jak jednoduché to mohlo být.... Vojín Barry Winchell, nováček na základně. Obyčejný kluk s cílem stát se vojákem měsíce. Calpernia, "tanečnice" v gay clubu. On okouzlen jejím ženstvím a ona zmatena jeho zájmem. Kolik rozpaků a předsudků musel Barry asi překonat, než zazvonil u jejích dveří. Kolik úsilí asi stálo Calpernii než uvěřila, že je pro něho přitažlivá a že ji miluje právě takovou jaká je. Jenže ještě je tu společnost spoutaná předsudky a konvencemi, základna plná "kamarádů" a lidská závist a zloba. "Jsem zrůda když miluju zrůdu?" Možná nepůsobivější otázka celého dramatu. Co asi cítil vojín Winchell když ji vyslovil? A co cítila jeho dívka? Dívka, která se toužila stát dívkou....... ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní pocit, když narazíte na snímek, od kterého toho moc neočekáváte. Víte, že se jedná televizní zpracování a tušíte, že obsazení nemusí být kdovíjak velkolepé. Přesto musím vyzdvihnout to, co se v tomto "malém" svým zpracováním ale "velkém" svým obsahem zrodilo. Příběh je to možná banální - voják potká v baru dívku, zamilují se do sebe a na své cestě za štěstím musí překonat mnoho překážek. Možná, že si říkáte, že tento děj je typický pro mnoho romantických filmů v různých obměnách. To asi ano, jenže tento snímek není ve všech ohledech tak typický. Pokud k ději připojíme "menší zádrhel" v podobě skutečnosti, že ona dívka z baru není úplně tak dívkou, jak by všichni očekávali, přecházíme z romance k dechberoucímu dramatu a nutno podotknout, že k dramatu podle skutečných událostí. Možná je tou dívkou psychicky, ale fyzicky jí k této "dokonalosti" ještě cosi zbývá. Jak už to tak ve společnosti bývá, lidé mnohdy nemají rádi, když někdo vyčuhuje, je nápadný a nezapadá do měřítek normálnosti. Netřeba říkat, že tomu tak bylo i v tomto případě. Z mého pohledu se jedná o skvěle zpracované drama, které si na nic nehraje. Z televizního snímku se vyklubal skvost, který svým obsahem ale i hereckými výkony předčí kdejaký umělecký film, který měl tu čest a na plátna kin se dostal. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ač filmu rozhodně nelze upřít fenomenální herectví a velmi emotivní závěr, tak mi z nějakého důvodu kráter v srdíčku po shlédnutí nezůstal. Snad je to kontroverzním tematem, či poněkud častými transsexual výstupy na jevišti, nebo místy citelnou TV produkcí. Nekonvenční osudová love story patrně určená pro diváky, kteří nejsou duševní kriplometi. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)
  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)

Reklama

Reklama