Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve čtyřicátých letech 19. století je kmen Siksiků v Kanadě smrtelně napaden neštovicemi. Obávaná nemoc se rozrůstá v epidemii a hrozí úplným vyhubením Siksiků. Winterhawk ví, že jen "bílá tvář" má lék proti neštovicím. Aby zachránil svůj kmen, odjede s mnoha kožešinami, které chce v Montaně vyměnit za léky. Setká se se samým ponižováním a podrazy. jeho dva společníci jsou zavražděni, jeho kožešiny ukradeny. Winterhawk se vrátí do Kanady, dá dohromady skupinu odvážlivců a vrátí se do Montany, kde unesou bělošskou dívku a chlapce, za kterého požadují jako výkupné léky. Běloši se pustí do zuřivého pronásledování Winterhawka, které dramaticky vyvrcholí ve strhujícím závěru... (INTERAMA a.s.)

(více)

Recenze (5)

StaryMech 

všechny recenze uživatele

"Zimním jestřábem" režisér Pierce zahájil svoji řadu prostoduše sentimentálně-patetických poklon domorodé kultuře, s okamžiky upomínajícími na strážnické slavnosti, televizní reklamy na minerálku a brožury Harlequin. Promluvy ženské hrdinky, hudba (ta píseň, ó Manitú!) a přehršle zpomalených záběrů jsou ryzí kýč - ale ruku na srdce: ze zpomaleného koně v trysku prosvítá nějaký mocný archetyp. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Již spíše podprůměrný film o indiánech. Dost mě svou laciností připomíná indiánky NDR s Gojkem Mitičem. Co bych však rád vyzdvihl je jednoduchá, ale přitom nádherná písnička "Winterhawk". Kladem je pro mě i kladné zobrazení Černonožců. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Pekná indiánka, citlivo a dobrodružne spracovaná. Sleduje osud náčelníka a jeho kmeň Čiernokožcov, ktorí prichádzajú do kontaktu s bielym človekom. Páčilo sa mi ženské prerozprávanie a podmanivá hudba. No a zasadenie do krásnych prírodných scenérii je ako balzam. Celkovo sú exteriérové zábery zaujímavé. Trochu to síce koketovalo s pátosom, našťastie v rozumnej miere. Menej známi herci sú v pohode, zaujal ma však iba L.Q. Jones. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi intenzivní pohled a vyprávění o legendě mezi Indiány a bílými.. Nešťastné pronásledování "únosce" a náčelníka kmene Černonožců.. Krásná hudba. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama