Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Necron 

všechny recenze uživatele

- A taky dvě jelení klobásy. Jsou úplně úžasné. - V čem spočívá vaše tajemství, jestli se můžu zeptat? - Je to dlouhý příběh. Stále mě fascinovaly klobásy. - Je téměř mýtické zabít zvíře... a potom se mu vysmívat tím, že ho nacpete do vlastního střeva. Dokážete si představit něco horšího než že vás nacpou do vlastního zadku? - Ne, nedokážu. - To je jedno z našich malých potěšení. :-) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je libo lahodná paštička, masové kuličky, či výborná kuřecí nebíčka? Neváhejte a vstupte dál, určitě vám bude tuze moc chutnat. A na původu masa? Na tom zas až tak nesejde, hlavně, když se podaří marináda. Hodně ujetá, morbidní a černočerná komedie v tom nejlepším slova smyslu. Nikolaj i Mads mě poněkolikáté přesvědčili, že umí zahrát snad všechno, čehož je tenhle film důkazem. Po delším zvažování dávám opět po čase plný počet. ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Jensen pokračuje v zajetých kolejích z Blikajících světel, jen k tomu přistupuje méně zeširoka a zachází víc do hloubky. Příběh je komornější, minimalističtější, ale taky bizarnější a syrovější (to doslova:) s tradiční dávkou černého humoru. Vůdčí roli opět hrají traumata z minulosti, jež formují charaktery dvou hlavních postav. Ukřivděný, potící se neurotik s touhou prorazit zeď čelem a jeho parťák flegmatický vyhul, který si doma uklidil naposled před dvěma roky, porcují lidi na Kuřecí nebíčka, hit letošní sezóny. Komediální drama s eticko-sociálním podtextem jak to umí jen v Dánsku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už vôbec nie také odľahčené a čiernohumorné ako Blikajúce svetlá. Ale aj napriek tomu sa môže Green Butchers pochváliť plejádou podivuhodých postavičiek a trefne napísaného scenára. Jensen si dokázal znova na malej ploche a v područí takmer absurdného príbehu vytvoriť priestor pre emocionálne scény, pre motív bratstva a kamarátstva siahajúceho až za hranice normy a zároveň dokázal byť uštipačný a aj napriek pomerne kontroverznej téme- úsmevný. Kaas aj Mikkelsen dokazujú, že svoje herecké postavy majú správne uchopené a aj napriek tomu, že ani jedna z tých postáv nepôsobí vábivo, sú nám od začiatku sympatické. Pri vyvrcholení to trochu pokrivkáva a koniec vyšumel do prázdna, čo ma trochu zamrzí. A aj napriek tomu to má rýchle tempo a niekoľko fakt pekných úchylností. Ale stále je to priemerný film. Dánsko vyprodukovalo už aj lepšie veci. ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Takový Sweeney Todd ve vtipnějším prostředí, bez Johnnyho a břitev, s jedním psychicky narušeným, co má moc rád zvířátka, jedním psychicky narušeným, upoceným, co má moc rád úspěch a jedním psychicky narušeným, co moc rád vraždí zvířátka a vystavuje si jejich kostry. Co z toho spojení může vzniknout? Pár vtipných momentů a hodina a půl celkem velké nudy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)
  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama