Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vánoce Hercula Poirota (S06E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Hercule Poirot's Christmas (více)

Obsahy(1)

Zasněžená Anglie oslavuje svátky lidu a míru. Bohatý stařec Simeon Lee si k sobě sezval celou rodinu, mezi hosty jsou i Hercule Poirot a inspektor Japp. Ti zde mají zvláštní poslání: pán domu je požádal, aby bedlivě sledovali vývoj vztahů a událostí, neboť se chystá změnit závěť a některé dědice z ní vyškrtnout. Všichni, koho se to týká, jsou zcela pochopitelně nervózní - jde totiž o výtěžek z jihoafrických diamantových nalezišť. Než však pan Lee stačí provést zamýšlený právní úkon, ozve se z jeho pokoje zoufalý výkřik, a když se ostatním podaří vylomit dveře, je už pozdě. Stařec je mrtev, v místnosti panuje neuvěřitelný chaos a z trezoru zmizely vzácné drahokamy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S06E01 - Chudáček Poirot aby nemusel mrznout doma přijme nabídku strávit svátky u jednoho podivného majitele těžební společnosti. Vše se odvíjí od diamantů a hrozné povahy zavražděného, který se nezdráhá udělat i určité divadelní kousky a tahat lidi za nos. Podezírala jsem sice jednu osobu právem, ale provedení bylo fikané a ten osudný zvuk byl opravdu uširvoucí. I když už budu mít celý seriál Hercule Poirot dokoukaný, určitě si ještě o Vánocích tento díl zopakuji. Krásně z něj totiž dýchá ta atmosféra, být někde zabubaný v teple v dece, usrkávat horký čaj, koukat na nazdobený stromeček a přemýšlet jestli náš dárek udělá obdarovanému radost. Poirotova reakce na dárek byla k nezaplacení a jen to přidalo na roztomilosti a srdečnosti tohoto dílu. ()

Empire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pochmurný starý dům, zlé pohledy mezi členy rodiny, hádky, nenávist, zasněžená krajina, vražda - jako z hororu. To vše připomíná psychothriler, ale není.. Jediná postavy dokážě pozvednout celou atmosféru - Hercule Poirot. Další velmi povedený Poirot v podání D.Sucheta. I když se striktně nedrží předlohy (např. postavami), stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá detektivka, Poirot se chystá na klidné prožití svátků, když mu v bytě klekne topení a v tu chvíli dostává pozvánku od bohatého obchodníka.. Po pravdě ten chlap byl tak odporný, že snad každý člen rodiny měl důvod ho kuchnout (čistě hypoteticky, samozřejmě).. Inu, změna závěti, diamanty v trezoru a celá rodina pohromadě, to je třeskutá zábava.. Ode mne je to tentokrát bez připomínek, mám obrovskou radost z toho, že jsem konečně jednou odhalila vraha.. ()

Grellenort 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrovna tenhle díl se mi zdá být mimořádně vyvedenou detektivkou a s klidným svědomím bych dal za 5. Tady se ale vyjádřím i ke kvalitě ostatních dílů, které na CSFD bud nejsou, a nebo je prostě nemůžu najít. Některé kousky jsou vskutku vynikající - zejména moje oblíbené ABC-murders, tedy Vraždy podle abecedy, nebo Jedna-dva-moje bota, v jiných dílech se však Herculovo "excuse-moi" a "mona-mi" a já nevím co ještě brzy oposlouchá a strašně, ale STRAŠNĚ leze na nervy. Naštěstí těch nevydařených dílů je podstatně méně než těch vydařených, takže za čtyři. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno. Toho dědka bych chtěla zabít taky, už jen pro to jeho hrozně chování. Pak by samozřejmě dalším důvodem byly peníze. Myslela jsem si, že to bude malinko jinak, nicméně, ten kostlivec ve skříni byl vlastně mnohem smysluplnější. Tipovala jsem tu Španělku. Když se to vezme kolem a kolem, tak všichni měli nějaký motiv. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoliv je televizní zpracování poměrně věrné knižní předloze, jedna velmi významná změna provedena byla. V knize se na rozdíl od filmu vůbec neobjevil inspektor Japp. (ČSFD)
  • Film měl dva náhradní názvy: "Murder for Christmas" a "A Holiday for Christmas". (ČSFD)
  • Film byl natočen podle knihy z originálním názvem "Hercule Poirot's Christmas" od Agathy Christie. (Borrtex)

Reklama

Reklama