Reklama

Reklama

Pastýřka a kominíček

(TV film)
Pohádka / Rodinný / Krátkometrážní
Česko, 2020, 9 min

Obsahy(1)

Inscenace pohádky Pastýřka a kominíček na střechách paláce Lucerna a přilehlých domů. Jiří Lábus čte Andersenovu pohádku, kterou budou na okolních střechách svými akrobatickými čísly ilustrovat herci a akrobaté souborů Cirku La Putyka a Losers Cirque Company v doprovodu hereček souboru Heaven’s Gate a symfonického uskupení Petra Ostrouchova. Vše se odehrává v jediném živoucím záběru jehož přesnou devíti minutovou délku doplňuje čtení pohádky, upravené pro formát pořadu Večerníček. Inscenace je vyvrcholením divadelně filmového letního projektu Film Naživo. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Kvalitní počin, vydařený ve všech směrech dokonce natolik, že se divák těžko mohl soustředit na vše zároveň. Vlastně to nejdůležitější- četba pana Lábuse- se ztrácelo mezi vystoupením akrobatů, červánky, záběry na pražská panoramata a pěknou hudbou. Spíše to ocení dospělí než děti, skutečně pěkné, ale bohužel. V devítiminutovém večerníčkovém formátu to vyznělo přeplácaně. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivý experiment, kde všechno fungovalo – od pražských střech přes zapadající slunce až po show našich předních akrobatů. Škoda, že ČT nekývla na původní návrh na živý přenos. Nakonec jsem pro samá vizuální lákadla ani příliš nesledoval, co četl Jiří Lábus. Ale myslím, že děti tento večerníček moc neocení... ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných uživatelů jsem se více zaměřila na Lábusovu četbu než na vizuální zpracování. Zajímavý koncept, který ale vůbec nemůže bavit cílovou skupinu, tedy děti sledující každý den před spaním Večerníček. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zdařilý experiment, kde vše funguje tak jak má. Nad pražskými střechami zapadá slunce, je vidět Pražský hrad, strahovský klášter, do toho hraje příjemná hudba a akrobaté předvádějí svoji show. Na tohle se divák soustředí víc než na čtení Jiřího Lábuse. Ovšem jako večerníček či dokonce pohádka tohle nemohla Česká televize myslet vážně. Vždyť tohle děti nemůže zaujmout a i já jsem s tím měl problém. Soustředil jsem se jen na tu vizuální stránku, ale v celkově v kontextu s pohádkou Hanse Christiana Andersena mě to nezaujalo a nudilo. [37. hodnocení, 4. komentář, 50%] ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Našeho prcka takové pojetí pohádky vůbec nezaujalo. Mně se ale líbil přednes Jirky Lábuse, a oceňuji to, že se jeden záběr povedl. Nejvíc práce ale asi muselo dát stěhování všech věcí, nástrojů a koz na střechy ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na jeden jediný záběr, a to dne 25. srpna 2020. (zdeny99)
  • „Pastýřku a kominíčka jsme s Ondřejem Kobzou zamýšleli jako pohlazení dětem na cestu zpět do škol. Andersenova pohádka se zde však také stala oslavou živé kultury a projevem touhy po možnosti jejího návratu domů, do divadel,“ uvedl režisér Viktor Tauš. (SONY_)
  • Po pražských střechách performovali artisté z Cirk La Putyka, Losers Cirque Company, Dekkadancers a Slack Show. (zdeny99)

Reklama

Reklama