foto

Petr Ostrouchov

  • nar. 21.11.1972 (48 let)
    Praha, Československo

Biografie

Petr Ostrouchov se narodil v roce 1973 v Praze. Tento hudební skladatel samouk (absolvoval pouze hru na kytaru na ZUŠ), autor filmové hudby a někdejší člen skupiny Sto zvířat, se i přes nesporný talent muzikou neživí. V jednom rozhovoru sám řekl: "Vzhledem k tomu, jak obrovskou duševní zainteresovanost komponování hudby vyžaduje, jsem celkem rád, že se mu můžu věnovat „jen“ příležitostně a ze zájmu a nikoli pro živobytí." Vystudoval práva, živí se právem (v soukromé advokátní kanceláři) a právo také učil (na FAMU přednášel o autorském právu).

Hudbě se ale navzdory pracovnímu vytížení věnuje s nadšením. V roce 1993 se jako kytarista a zpěvák přidal ke skupině Sto zvířat. Zde se uplatnil i jako skladatel a režisér (videoklip Podpaží). V roce 2006 však skupinu opustil, aby se mohl věnovat právnické činnosti, skládání filmové hudby a jazzu. Právě kvůli jazzu založil vydavatelství Animal music.

Svými melodiemi doprovodil již několik filmů, z nichž nejvýznamnější jsou bezesporu ŽELARY (2003), pohádka ČERT VÍ PROČ (2003) nebo OBČANSKÝ PRŮKAZ (2010). Jeho skladby zazněly také ve večerníčcích OŠTROZOK a O KANAFÁSKOVI.

Hudební filmografie: SRPNOVÁ SUCHA (1992), CHRONICA INFERNA (1995), KLÍŠTĚ (1997), IBN BATTUTA (1998), PRACHSI (1999), OKÉNKA (2000), AKTUALITA (2000), SKŘÍŇ (2001), AZYL (2001), OŠTROZOK (2002), O KANAFÁSKOVI (2002), ŽELARY (2003), ČERT VÍ PROČ (2003), ZAPOMENUTÉ TRANSPORTY DO POLSKA (2007), OBČANSKÝ PRŮKAZ (2010), VENDETA (2011).

Její "Madluska" Jedovatost I.

Skladatelská filmografie

Filmy

2020 Bliscy
Pastýřka a kominíček (TV film)
2017 Zahradnictví: Dezertér
Zahradnictví: Nápadník
Zahradnictví: Rodinný přítel
2016 Rudý kapitán
2015 Červený pavouk
2013 Klauni
2011 Vendeta
2010 Občanský průkaz
2003 Čert ví proč
Želary
2001 Okénka
Skříň (TV film)
2000 Aktualita

TV seriály

2020 Zrádci (TV seriál)
Všechno bude OK (E06)
Den pravdy (E05)
Dovolenka v Polsku (E04)
další epizody (6)
2019 Vodník (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2016 Modré stíny (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2004 O Kanafáskovi (TV seriál)
2002 Oštrozok (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Azyl (E06)

Dokumentární

2012 Cesta snu

TV pořady

2009 Ano, šéfe! (TV pořad)

Hudební videoklipy

2020 Marie Rottrová: Cesta (hudební videoklip)
2017 Blue Shadows: Song of Happiness (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2020 Heaven's Gate: Amerikánka (divadelní záznam)

Herecká filmografie

Filmy

2007 Medvídek

TV seriály

2021 Pozadí událostí (TV seriál)

Hudební videoklipy

2017 Blue Shadows: Song of Happiness (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2020 Pomozte dětem - Kuře v bačkorách (TV pořad)
1999 Noc s Andělem (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(38)