Reklama

Reklama

Po jedné stopě - Série 2 (2023) (série)


Vánek ve vlasech (S02E07)

(epizoda)

Obsahy(1)

Martin s Igorem jsou stále v Kamerunu, na hranice s Kongem je to ještě 470 kilometrů. Zatím sledují život podél silnice, nejčastěji tu prodejci nabízejí maso, sušené, naložené nebo i čerstvě ulovené, jako třeba celou antilopu. Martin objevil zajímavou výrobu hudebních nástrojů u silnice bez dílny, jen tak na čerstvém vzduchu. Ale při prohlídce zjistil, že se nejedná o hudební nástroje, ale dřevěné bubínky, jejichž zvuk se nese do dálky a nahrazuje vesničanům telefon. Řidiče a kameramana potrápila malárie, a tak ve volném čase absolvovali Martin s Igorem návštěvu místních kadeřnic a pořídili si tradiční účes z utažených copánků. I když u Martina šlo spíše o ježčí bodlinky! (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozí dosti drsné epizodě nastává vítaný oddech. Krásná asfaltová cesta až do Konga, do země, kam bych se bál z celé Afriky snad možná nejvíc. Nahlédneme, jak vypadají skuteční lovci. Také se podíváme na podstatně příjemnější práci na čerstvém vzduchu, než je těžba písku z vodního dna, a to konkrétně výroba hudebních nástrojů. Nemůže samozřejmě chybět malárie, kterou se podařilo zklidnit s nebývalou efektivitou. Zlatým hřebem však byla zřejmě Igorova komentovaná prohlídka 5hvězdičkového konžského hotelu. To bych se vyspal raději asi na kopě hnoje. Závěrečná 12hodinová projížďka na jakémsi provizorním člunu mě poté spolehlivě navnadila na další díl. [84 %] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kamerun poznám len z futbalu, ale takýto dokument otvorí oči. Lovci a zberači priamo na kamere, antilopie mäso. A v podstate im nič nechýba. Nemajú vždy dostatok, sužuje ich aj malária, ale niekedy sú šťastnejší než vystresovaní ľudia konzumnej spoločnosti. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pry je dnes Afrika s premnozenymi obyvateki jen same pole,ale v tomto dilu jsou krasne pralesy. Tahnou se uzkym pasem podel rovniku. https://www.ceskatelevize.cz/porady/13641369476-po-jedne-stope/221562260350007/ ()

Reklama

Reklama