Reklama

Reklama

Death of Me

  • USA The Death of Me (pracovní název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pár na dovolené na odlehlém ostrově, Christine (Maggie Q) a Neil (Luke Hemsworth), přišli na ostrov dokumentovat místní kulturu. Ráno se probouzí v zaneřáděném bytě bez vzpomínek na to, co se stalo. V panice se snaží chytit trajekt, aby se mohli dostat domů. Cesta k trajektu je ale podivná, stejně jako náhrdelník Christine, který nikdy předtím neviděla. Z ostrova se nedostanou a cestou zpátky do vesnice si uvědomí, že Neil minulou noc nahrával na svůj digitální fotoaparát. Když si přehrají video z minulé noci, zjistí, že se podíleli na místním rituálu, zahrnujícím podivný drink v baru, po kterém následuje násilný incident mezi Neilem a Christine. Ten končí zabitím Christine jejím partnerem Neilem a pohřbením jejího těla. (Bospor)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Darren Lynn Bousman, který se proslavil Saw 2,3 a 4 a peckou Mother´s Day bohužel za posledních 10 let hodně polevil a nenatočil už nic zajímavého a tohle taky díru do světa neudělá. Příběh se odehrává v pěkném prostředí Thajska, kde se pár po divoké noci probudí a nepamatují si vůbec nic a na videozáznamu z předešlé noci vidí, že přítel přítelkyňi uškrtil, avšak nyní žije, ale něco není v pořádku. Přišlo mi, že Bousman finančně film příliš nepodpořil. Nevypadá sice úplně levně, ale ani draze a nic moc se tam bohužel neděje. Naštěstí Maggie Q je pěkná ženská a v mini šortkách jí to sekne a ke konci došlo na trochu krve i pár snaživých masek, takže ten průměr nakonec vytáhnu, ale je to spíš zklamání. Příběh**, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí**. 5/10. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoľko sme sa roku 2020 nedočkali "Spiral: From the Book of Saw ", tak ako náhradu sme dostali od Darrena Lynn Bousmana jeho druhý film "Death To Me". A úprimne neviem čo si mám o tom myslieť. Pravda je taká, že tento film mal potenciál. Koncept je celkom originálny, výber hercov schopný a miestami vie byť film aj trošku vizuálne drsný. A sú tu scénky, kedy som bol zvedavý čo sa bude diať a kam sa to dopracuje. No od určitého bodu vám bude už všetko viac-menej jasné a film sa stane celkom predvídateľným. No problémom je hlavne to, že je natočený neskutočne chaoticky a nie najlepšie zostrihaný. Snažil som sa nejako vnútorne pochopiť čo sa vlastne dialo, no film je dokopy len veľká dávka zmätku. A hoci sa to na konci vysvetlí, tak celé je to len o neuveriteľnej viere všetkých obyvateľov ostrova, ktorá dokázala všetko to čo sa tam vlastne deje. A potom je tu tempo filmu. V určitom bode som mal pocit, že sa už začíname blížiť ku finále, keď som zistil, že dokopy sme len v polovici. Nápady tam sú, len dokopy nemajú žiadny reálny smer a v podstate film len hádže hrach na stenu a dúfa, že sa niečo uchytí. Občas sa to podarilo, no miestami som mal pocit, že film si myslí, že je inteligentnejší, než bol v skutočnosti. Hodnotenie: C- ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád folk horory a aj ich odnož, v ktorej prevažne americkí alebo britskí turisti zavítajú do exotickej cudzej krajiny, kde sú konfrontovaní s čudnými miestnymi zvykmi a stanú sa obeťami tunajších záhadných rituálov, ktorých pointu keď pochopia, zvykne bývať spravidla už pekelne neskoro (Seventh Moon, Ghost House, Teraz sa nepozeraj). Death of Me síce nemá nijako extrémne objavný scenár, ale všetko odsýpa ako má, ústredný párik je vcelku sympatický a svoje pochopiteľne robí najmä výprava ostrova, na ktorom sa deje niečo veľmi zvláštne. Divák je sem-tam krok (možno až dva) pred hrdinkou, ale nevadilo mi to. Naopak, užil som si túto hororovú jazdu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco Čína střílí do nebe jodid stříbrný, aby poručila větru, dešti, Thajci na to jdou jinak. Stačí pár naivních turistů a magie zaručí, že sezóna nebude narušena. De facto perpetuum mobile.. Bousman předvede pár nasty momentů a v reji halucinací požaduje po divákovi, aby se nacítil do bludné atmosféry, ale bohužel, není se čeho chytit. Možná střev přivázaných jako záchranné lano k molu? Netušil jsem, že Chris a Liam mají bratra. Měli by se přimluvit za jeho častější obsazování, protože vedle něj vypadají jako vynikající herci.. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Maggie Q je sympatická, genius loci ze začátku docela tuhý a Bousman dokáže přitvrdit, jakkoli z toho malej rozpočet páchne jako zdechlina. Dvakrát škoda, že scénář od prvních minut jen projíždí snad všema předvídatelnejma zastávkama, kterýma jste ve filmech o turistech v zahraničí už jeli milionkrát. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v provincii Krabi v Thajsku. (SONY_)

Reklama

Reklama