Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (397)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl každý horor takový jako je tento tak bych ten styl měl i rád. Opravdu jeden z mála hororů, který má příběh, atmosféru a je správně ponurý. U řady scén jsem se bál a to se u většiny hororů říct nedá, jelikož už nemají ani čim zaujmout. Tenhle je pravým opakem a zřejmě zůstane i takovým malým unikátem. Guillermo del Toro je dobrý režisér a zde to potvrdil tím jak nádherně natočil tento film. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci atmosferický mix melancholickej drámy a mystického hororu na pozadí španielskej občianskej vojny. Napriek trochu nedostatočnému vyvrcholeniu ide o ukážkový atmosferický horor od božského Guillerma Del Tora. Ten tento istý koncept zopakoval o pár rokov vo Faunovom Labyrinte a bolo to ešte o niečo lepšie. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Z trojice režisérskych kamarátov z MEXIKA, čaká zatiaľ posledný z nich na vytúžený a zaslúžený úspech, ktorý má už na dosah ? Alfonso Cuarón, Alejandro González Iñárritu a Guillermo del Toro. Presne v takomto poradí, sa to doteraz uskutočnilo. Dostal som sa k filmu, k poslednému z pánov režisérov, ktorému som sa, ani neviem prečo, dlho vyhýbal. Za prispenia menovca Guillerma Navarra, inak dvorného a špičkového kameramana, spoločne nakrúcajú, film pre deti, ktorý tak úplne nie je pre deti. Neskúsení, neplnoletí diváci by si pravdepodobne mohli odniesť z filmu určitú traumu, úzkosť, depresiu, či melanchóliu, z každého rožku trošku. Takmer sa nepohnem zo španielskeho sirotinca, a to za obdobia konca občianskej vojny generála Francisca Franca, vo veľkom mysterióznom, psychickom objatí, s dostatočnými krvavými scénami, ale najmä so strhujúcim školníkom Jacintom. Celý tento obsah je pod záštitou bratov Almodóvarovcov. Občas som sa počas sledovania necítil vo svojej koži, lebo to mal del Toro vo svojom úmysle, a na 90 % sa mu to podarilo. Film sám o sebe je strašne zvláštny, až nepríjemný, naozaj to nie je pre každého, aspoň myslím ? ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film obsahující celou řadu podobností s režisérovým novějším počinem "Faunův labyrint" z r. 2006. V porovnání s ním mi ale "Ďáblova páteř" vychází jako slabší - příběh není tak zajímavý a propracovaný, stejně tak nikde ani stopy po vizuální nápaditosti Faunova labyrintu. Dětští herci jsou zde velmi dobří a ve filmu se mi líbilo pár nápadů (nevybuchlá puma, tajemná vodní nádrž...), ale celkově jsem se bohužel docela nudil. Celé to na mě působilo nepříjemně ateliérovým dojmem, k postavám jsem si nevytvořil žádný vztah a ani mě nijak zvlášť nezajímalo, jak to skončí, protože to nebylo vůbec napínavé. Nemám z toho prostě dobrý pocit a subjektivně to hodnotím jako slabý film, byť od výborného režiséra. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Někdo vzpomíná na dětství jako na to nejšťastnější období svého života, ne tak hrdinové tohoto mexického „ani ne tak hororu“. Devil je hlavně filmem o konfrontaci dětské nevinnosti s nelítostným světem dospělých, o konfrontaci nezbytné pro plné dosažení dospělosti. Jeho děj je zasazen do Španělska zmítaného občanskou válkou, konkrétně do jistého sirotčince, místa dost depresivního i bez nevybuchlé bomby coby válečného mementa na zdejším nádvoří. To však není to nejděsivější, co zde můžete s trochou smůly vidět. V noci po sirotčinci zevluje krvácející duch mrtvého chlapce, ve dne postarší žena s dřevěnou protézou namísto nohy – ne, tohle opravdu není ideální místo pro příjemně strávené dětství. Stejně jako Devil není jenom další laciným strašidelným filmem o místě s nepěknou minulostí. Na minulost věcí a osob je zde nicméně kladen velký důraz a je třeba se s nimi pro jednou vypořádat. Del Toro umí budovat atmosféru plnou děsu, nepotřebuje k tomu mnoho – starou ošklivou budovu, silně nalíčeného klučinu a jednoho obyčejného člověka z masa a kostí, který se chová jako ta největší svině pod ostrým mexickým sluncem. Nápomocná je mu rovněž kongeniální kamera Guillerma Navarra, ten se vyžívá v dlouhých, pomalých záběrech majících neskutečnou sílu. Ve většině ohledů jde o snímek podobný Faunovu labyrintu a ve většině z těchto ohledů je nepatrně slabší než Labyrint. Ale co znamená nepatrně slabší než dokonalý? 85% Zajímavé komentáře: Nick Tow, Desperado ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Guillerma del Tora podle jeho slov ovlivnil k natočení filmu jeho strýc, který se po smrti vracel jako duch. (TylerGage)
  • Film byl nominován na cenu Saturn Award v kategorii Nejlepší horor. (Chatterer)
  • Film byl nominován na cenu Goya Award za nejlepší kostýmy a speciální efekty. (Chatterer)

Reklama

Reklama