Reklama

Reklama

Černá skříňka

  • USA Black Box
Trailer

Obsahy(1)

Black Box je o muži, který se snaží znovu získat paměť poté, co přežil tragickou autonehodu. V zoufalé snaze vrátit se ke svému dřívějšímu já a pokusit se vychovat svou dceru, dostane experimentální léčbu, která mu pomůže sondovat do minulosti, která se najednou cítí příliš temná, než aby byla jeho vlastní. (Flekoun58)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Miseet 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film, který měl dost dobrý nápad. Ze začátku se film táhne, že by si člověk pomalu uhryzal nehty, a naopak ten konec je tak strašně tlačený na rychlost, že se mi v tom ani nedařilo pořádně zorientovat. Herecké výkony mi přišly v pohodě. Nicméně bych tento snímek neklasifikovala jako horor. Thriller naprosto stačí, a když už to nemůže mít jen jeden žánr (protože to je prostě asi nuda), tak bych dala klidně Thriller/Drama. ()

Accuphose odpad!

všechny recenze uživatele

Možná bych tomu dal jednu dvě hvězdy, jenže tenhle film úplně zadupal skvělý námět. Výběr herců je katastrofa... Když už tam chcete dát nějaký černochy, tak musí umět proboha hrát. Ta malá holčička tam vede parník přede všema. Dramaturgie, dialogy... ach jo, dál to nebudu komentovat. Jinej režisér, producent a scénárista, a zejména opravdoví herci, by s tím mohli udělat majstrštyk. A pokud by to měl být alespoň průměr, tak se měli předtím podívat na Black Mirror, poněvadž když dva dělají totéž, není to totéž. A to je i případ tohohle kousku, odpad. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že najväčší problém "Black Box" je ten, že sa klasifikuje ako horor. A hoci to má v sebe pár hororových prvkov, tak film je vyslovene sci-fi thriller. A keby sa to tak aj odprezentovalo, nemuseli byť niektorí ľudia sklamaní. Pretože inak je tu veľa vecí, ktoré na mňa zapôsobili. Phylicia Rashad je excelentná. Veril som jej tú rolu všetkými desiatimi. Rovnako dobre svoju rolu podáva aj Mamoudou Athie. Skvelý výkon. Okrem toho príbeh je dosť zaujímavý. Počas prvej tretiny som bol úplne zaháknutý a hovoril si, že ak film vydrží v rovnakom štýle až do konca, tak to bude jeden z mojich najobľúbenejších filmov mesiaca. A hoci ku koncu trošku stratí svoje momentky, nakoľko veci začnú do seba zapadať. Možno by mi zapasovalo viac, keby si film nechal ku koncu ešte nejaké esá v rukáve a bol schopný ma prekvapiť niečím, čo by mi vyrazilo dych. Lebo v momente ako sa odhalí, čo sa v skutočnosti deje, film sa pomaly ale isto rozpadne a bohužiaľ už nikdy nedosiahne taký záujem ako predtým. Je tam ale stále niekoľko dobrých momentiek. Ako napríklad stretnutie s Melindou, alebo aj veľmi dobre spracovaný záver, ktorý na mňa aj celkom emocionálne zapôsobil. Najmä pre Avu. Čo viac by som povedal? Cesty cez "Black Box" boli zaujímavé a dobre spracované. A jednotlivé scénky, kde náš hlavný hrdina nevideli nikoho tvár skutočne fungovali. Tu bol potenciál na vynikajúci film, no nakoniec to vychádza len ako dobrý film. Ale aj tak som veľmi rád, že som ho videl. Hodnotenie: B+ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dávám tři jen proto, že nejde o příliš objevné téma a recykluje několik filmů (a dílů seriálů), které na motivy amnézie a vstupu do mysli kdy vznikly. A také úvod je zbytečně dlouhý, ta půlhodina je zbytečně dlouhá. Ale natočené je to zručně a dobře zahrané, má to určitou podmanivou atmosféru, možná danou tím podzimním počasím, a i když to ve výsledku vypadá hodně televizně, přece jen mne to svým způsobem drželo a zajímalo. A jak tu píše v komentářích silentname, nečekejte horor, ale sci-fi thriller. Škoda, že ke konci nedošlo k nějakým větším zvratům a stojí to jen a jen na jednom sebeuvědomění a následné reflexi. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak by sme film striktne ponímali ako horor, hodnotenie by muselo byť automaticky nižšie, pretože jeden černoch so skrútenými hnátmi horor nerobí. Ale ja to tak nevnímam. Mňa film upútal svojím námetom a celkovo psychologickou koncepciou. Záver tiež vôbec nebol márny, hodnotím ako jemne nadpriemerný film. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama