Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý obchodník s falšovaným značkovým textilním zbožím Marcus Ray se díky kamarádovi Tommymu Hendricksovi rozhodl přistoupit na legální podnikání. Bez vlastního přičinění se však zaplete do mezinárodního spiknutí, jehož cílem je distribuce tisícovek miniaturních bomb do celého světa, které jsou ukryté ve falešných značkových hračkách či oblečení. Marcus netuší, kdo je přítel a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

monolog 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tímhle snímkem se milý zlatý klučina Van Damme docela vytáhl. Nejen že je tu i celkem zajímavej a nadprůměrně inteligentní (na jeho filmy) děj, ale navíc to i hezky vypadá. Nápad je celkem zajímavej a akčňásk se chvílemi zvrtává do komedie, za což může Rob Sneider. Tenhle kluk ušmudlanej taky celkem umí, i když je většina jeho vtipů vytažená přímo ze záchodové mísy, ale občas rozesměje. Každopádně se mi tu líbilo i pár nápadů, jako třeba rozpadající se boty na začátku apod. Není to sice kdovíco, ale dívat se na to dá bez většího nebezpečí zánětu mozkových blan. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hark Tsui podruhé a světe div se, mnohem lépe než minule. Oddechová pohodička, skvělé akční momenty a kousky a nápaditější režie než minule dělají z této VanDammovky hodně vzácný kousek ve filmografii slovutného mistra. Vím přesně co mě na Double Teamu vadí nebo spíše kdo. Rodman! Tady jeho roli převzal Schneider a u něj je to vždy tak že v 9 rolích je hroznej a ta 1 se mu povede (spíše v ní nevadí). A zrovinka to padlo na Kontraband. Snímek šlape, béčkovost nevadí, ženy jsou krásné, akce povedená a nápaditá. No prostě do snímku jsem se malinko přiznám, že zamiloval. Přitom se mě častokrát dříve nelíbil a jediné co jej v mých očích zachraňovalo byl závod rikší. Hospodářský přínos snímku není moc třeba sáhodlouze rozebírat. Van Dammovi se nedařilo s Double Teamem a i Kontraband byl akční krach, který velel že nastává pomalu čas upíchnout se pro Video:( Na konci devadesátek už tyhle akční mlátičky zavíraly krám a kdo tohle včas pochopil mohl si pogratulovat. Pro rychlé nohy zde místo tak nějak nebylo. Van Damme se začal poohlížet někde jinde. Kontraband: 70% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších akčních filmů, kde Jean-Claude Van Damme hraje hlavní roli, zde dokonce nejen on, ale i další americká komediální hvězda Rob Schneider, který jakoby se v tomto filmu objevil náhodou, ale právě díky němu je tak vtipný a chvílemi uvolňuje dost tak vypjatou atmosféru. Příběh překvapivě také není zas tak špatný i když je to blbost jako trám, ale na Van Dammovi filmy je to nadprůměrná záležitost. Co se mi ale na filmu vůbec nelíbilo tak právě to jak se snažil režisér Hark Tsui zvýraznit dost tak akční scény a i přesto že to Van Dammovi opravdu kope nejen v botách značky Pumma a honičky aut jsou opravdu slušné se tu také objeví naprosto nevydařené zelené? výbuchy, které jsou přes celé plátno tak výrazné až je to k smíchu. Kontraband je i přesto velice podařená akční jízda plná klišovitosti, ale i tak dokáže na necelou hodinu a půl zabavit. --- Nechci vítěztví!!! Chci jenom vědět, že neumřu. ()

Vital 

všechny recenze uživatele

Ještě že Van Damma znám z jeho počátků kdy točil filmy jako Kixboxer,Dvojitý zásah nebo i Univerzální zásah,protože jaké akční scény tam hrál,to byla pastva pro oči.Žádné létání na lanech,skákání každou chvíli od bomby a nesmyslné přemety,dost mě mrzí,že v tomto snímku používal dubléry.Dneska už tyto souboje nejsou ono... ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Debilně nastříhaná, klipovitá akce likviduje tento film. Tedy ne že by zbytek byl kdoví jaký zázrak, ale Van Damme tvoří s Schneiderem (který tu není tak nemožný jako obvykle) docela ok dvojici. Dál bych si rozhodně uměl představit více martial arts bitek, ne jenom samé přestřelky. Aspoň že na tu LeluRochon se hezky dívalo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • V roli inspektora Hana se měl objevit Jet Li. Na poslední chvíli ale změnil rozhodnutí a dal přednost Smrtonosné zbraňi 4 (1998). (ČSFD)
  • V několika scénách na lodi, kdy se Marcus Ray (Jean-Claude Van Damme) klouže mezi kontejnery a také se na jeden se odrazem vymrští, lze zpozorovat pomocná lana, která jej tahají. (v.indruchova)

Reklama

Reklama