Mistr

Akční

Hong Kong / USA, 1992, 92 min

Hark Tsui

• molotov

Opravdu neuvěřitelný kousek. Ten film je tak špatný, až je zábavný. Děj neuvěřitelně strašný, ale co je nejtrapnější, to jsou postavy záporáků. Takový kokoty jen tak neuvidíte. Celé je to navíc rámováno neskutečně příšernou hudbou.(31.7.2006)

Rýchlosť a baletnosť pohybov Jetovi tak vlastná je jasne rozpoznateľná aj tu, no akcia je podkopaná príliš necitlivým a okatým strihom a akčne scény sa často krát skončia skor ako sa začnú. Až záverečná 15-minútovka zasíti divákov hlad po poriadnej akcii. Komediálna postava hlupáčika Jetovi príiš nepristane a dejovo film zaujme len pár podaranými vtípkami. Pekelné zákutie Harkovej kung-fu tvorby. (5/10)(9.5.2010)

Je to mierne nadpriemerný akčný film s Jet Lim, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má iba priemerný príbeh o bojovníkovi, ktorý príde za svojim majstrom do USA, ale zistí, že sa dostal do problémov s miestnym výborným bojovníkom a jeho skupinou a tak chce urobiť všetko preto, aby svojmu majstrovi pomohol. Spracovanie je ale tiež iba priemerné, príbeh po dejovej sránke neobsahuje nič zaujímavé, ale aspoň je svižný, nenudí a má dobrú úroveň zábavnosti. Akcie tu nie je málo a nie je zlá, ale ani moc spokojný s ňou nie som. Jet Li je viditeľne vo výbornej forme, ale súboje nemajú až takú dobrú choreografiu, chýbajú zaujímavejšie momenty a ani natočené nie sú práve najlepšie. Ale zase finálna akcia na streche je už dosť dobrá, Jet Li a nielen on sa už môže výraznejšie predviesť a aj súboj v autobuse je zaujímavý. Z hereckého obsadenia okrem Jet Liho už dokáže aspoň trochu zaujať iba jeho majster a nová čínska kamarátka, inak je tu zbytočne mnoho nezaujímavých postáv, hlavne trio polepšených gangsterov, ale ani záporáci na tom nie sú o moc lepšie. Ale ani celkovo sa tu nenájde žiadna úplne normálna postava, aj Jet Li tu predstavuje nie práve najrozumnejšieho teenagera, ale zase aj kvôli tomu sú tu dialógy dosť zábavné. Réžia, ale aj technická stránka ma negatívne prekvapili, ich úroveň nedosahuje ani len priemeru, čo by som od Tsui Harka nečakal. A aj prostredie USA je rozhodne záporom. Na tento film sa dá bez problémov pozerať, nenudí a dokáže pobaviť, ale na Jet Liho je to hlboký podpriemer. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 54%.(2.8.2008)

• Idaho

Tak tenhle film je skutečný děs. Po jeho dokoukání jsem se chvíli díval do prázdna a nevěřil tomu, co mám vlastně za sebou. Takže to shrnu. Mladík Jet přijiždí do Ameriky za svým mistrem, nemůže ho najít, protože ho zbil záporňák Johnny, který si takto dělá monopol na výuku bojových umění, a mistr se ukrývá neznámo kde... Protože se jedná film o BU tak musím konstatovat, že scény jsou průměrné, viděl jsem lepší ve filmech 10 let starších. Film, kromě stupidního děje, navíc trpí strašným střihem, jsou vidět žíněnky pro dopad, konstrukce kulis a celé to působí jako kdyby to bylo sestavené z nepovedených záběrů. A Jet Li v kšiltovce a světle modré bundě do pasu je k popukání. Pokud nejste skalní fanda Jeta, vyhněte se tomu obloukem. Vy ostatní, co chcete vidět Jeta bez drátů, podívejte se na Fist of Legend. PS. Po zhlédnutí remasterované verze, kde je většina chybných záběrů vystřižena, zvyšuji své hodnocení z jedné na dvě hvězdy. 30 %(27.4.2006)

Totálna haluz, len pre zažratých fanúšikov. Čínsky "humor", čínske "herectvo", čínske bitky. Áno, súboje sú fajn. Film ako celok sa však dá pozerať len ako náučný materiál o prelínaní americkej a čínskej akčnej kinematografie z prelomu 80 a 90 rokov...(19.2.2011)

Standardní béčková "devadesátka" s příchutí hongkongské akční školy. Nechybí řada bitek, prostý děj ani nabouchaný blonďák a parta svalnatých černochů.(7.11.2011)

Po príbehovej stránke..0 bodov...tupšia zápletka ani nemohla byť..ale na bitky vyhráva talent Harka a obratnosť Liho vynára tento film do pozitívnych fight vôd akčných béčok konca 80. rokov...(6.5.2010)

Tak špatnej film až je vlastně dobrej. Akční scény jsou samozřejmě výborný, ale to U Jeta asi už nikoho nepřekvapí, dialogy sou ale natolik dementní, že sem se u nich výborně bavil. Hudba naprosto hustě otřesná a k tomu všemu sem měl koukal na jakousi otřesně anglicky dabovanou verzi. Každopádně film dementní, ale já se bavil jak u akce a tak u filmu celkově.(14.11.2009)

• miklaras

mňo...nevím, co se Tsuimu stalo. Nevím, co se Jetovi stalo. Oba je mám ráda a ty dvě hvězdičky ve skutečnosti znamenají jedna pro Jeta, jedna pro Harka. Jako cena útěchy.(21.4.2008)

Celé je to strašně debilní- to ano ! Ale bitky a atmosféra 80.tých let přímo svítí do očí a já se bavil :)(12.9.2010)

• Joll

Asiati maj zvrácený smysl pro humor, to je jasné, ale to co tu předve Tsui HArk je úplně mimo mísu. Jet tu hrál doslova imbecila a celej film se choval jako neuvěřitelný pako, prakticky žádná postava se nechová normálně a co se záporáků týče to už je snad z jinýho vesmíru. Film je naprosto špatnej ve všech stránkách a ač jsme fanda jak Harka tak Jeta nemůžu dát víc jak 1 hvězdu. I ty souboje nejsou nic moc... Vyhněte se proboha tomuto filmu obloukem! Zdejších 64% je mi doslova záhadou... Někdy je něco tak špatný až je to dobrý, ale toto není rozhodně ten případ.(30.4.2010)

Svizne plynuci akcny film s Jetom Li. Bojove sceny vo filme ma bavili, ale co sa tyka tych hlupych Mexicanov, ktori sa mu pchali do riti, boli extremne trapny a aj dost dementny, ako sa spravali. Dej filmu nebol zrovna ukazkovy, ale sa skor niesol v primitivnom pribehu, ktory bol nejaky roztriesteny. Koniec filmu bol zo vsetkeho najlepsi a co sa tyka humoru v nom bol obstojny, ale aj niekedy dost hlupy.(1.4.2011)

Je to docela dobrý koukatelný průměr!(30.10.2010)

• Echelon1

No, najhorší Let Li-ho film, aký som kedy videl. Dej, hudba, herci, efekty (krv a pod.), scenár-odpad! Hádam trištvrtiana filmu je plná trápnych scén a fakt nudných scén a trápnych hlášok. 1* za celkom (na tú dobu) efektné bitky a samozrejme Jet Li-ho, ktorí robí zaujímavé kúsky. Na nešťastie, choreografia je priemerná, ale predsa, súboje na celkom dobrej úrovni.(19.2.2011)

• StandikK

Skutečně slabý film. Jediným pozitivem jsou souboje, které svede Jet Li a Jerry Trimble.(14.12.2010)

• kolotroch

Chujovina na n-tú.. to je tak v globále moje hodnotenie. Ale nezaspal som pri tom (hoci podobné filmy pozerám v stave, keď už myseľ nie je schopná vyprodukovať alebo prijať nič zmysluplné a majú mať viacmenej len narkotický účinok) a asi 3x mi tak trochu utiahlo kútiky, tak preto tá jedna päťcípa.(19.2.2011)