Reklama

Reklama

Mistr

  • Hongkong Long hang tian xia (více)
všechny plakáty
Trailer

Čínský mistr kung-fu Tak žije v Americe, kde má malý krámek s léčivými bylinami. Majitel jedné americké školy kung-fu se ho snaží zabít, aby dokázal, že jeho styl a jeho škola jsou nejlepší. Po tvrdém souboji se Tak dostává do zdravotních problémů, nemůže pracovat a jeho obchod je zavřen. Naštěstí za ním přijíždí jeho nejlepší žák Jet, který nejen že pomůže svému mistrovi znovu otevřít obchod, ale především udělá vše pro to, aby zlikvidoval jeho největší nepřátele. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Čínský mistr kung-fu Tak (Wah Yuen, nejlepší bojovník čínské opery i akrobat) má v USA krámek, který mu hned v úvodu rozmlátí o deset let mladší Johnny (Jerry Trimble, taekwondista s nejrychlejším kopem na světě) pod záminkou, že jeho bojové umění je lepší. Souboj je k smutku mému krátký a spíše nerozhodný, Tak ale nakonec musí utéct. Pořádek přijíždí zjednat učeň Taka samotný mistr wu-shu Jet Li. Dále se ve snímku mihne několikanásobný šampión Billy Blanks, jehož biografie rovněž stojí za přečtení. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Rýchlosť a baletnosť pohybov Jetovi tak vlastná je jasne rozpoznateľná aj tu, no akcia je podkopaná príliš necitlivým a okatým strihom a akčne scény sa často krát skončia skor ako sa začnú. Až záverečná 15-minútovka zasíti divákov hlad po poriadnej akcii. Komediálna postava hlupáčika Jetovi príiš nepristane a dejovo film zaujme len pár podaranými vtípkami. Pekelné zákutie Harkovej kung-fu tvorby. (5/10) ()

Reklama

Echelon1 

všechny recenze uživatele

No, najhorší Let Li-ho film, aký som kedy videl. Dej, hudba, herci, efekty (krv a pod.), scenár-odpad! Hádam trištvrtiana filmu je plná trápnych scén a fakt nudných scén a trápnych hlášok. 1* za celkom (na tú dobu) efektné bitky a samozrejme Jet Li-ho, ktorí robí zaujímavé kúsky. Na nešťastie, choreografia je priemerná, ale predsa, súboje na celkom dobrej úrovni. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Asijský smysl pro humor nepobírám, vidět jeta li tajtrlíkovat bylo embarassing, film is stupid, hlavní bad guy je imbecil as hell, ti tři latino guys are stupid as well and all in all everything is bad in this silly asian work of art...zachraňuje to částečně final showdown on the roof, kde si to jet rozdá s tim imbecilem až lítaj střepy a všichni mají střepy zapíchlý v nohách ap., oba pak vylítnou oknem a držej se na provazu, imbecil ještě párkrát jeta kopne do fejsu, načež jet imbecila skopne dolu...ten pak letí, letí...dlouho...než se dole rozplácne, hurá a je konec. No byla to bžunda, ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bylo to svižné s velmi jednoduchoučkým až primitivním příběhem. Film vzdává hold osmdesátkové klasice, na které jsem vyrostla. Jen mi tu chyběl mladý Jean-Claude van Damme. Marně jsem čekala, že se mi za nějakým rohem zjeví. Mám Jet Liho raději ve vážnějších rolích. Na blbiny tu od jakživa byl Jackie Chan. Při sledování filmu doporučuju se obklopit brambůrkami nebo pizzou zapíjet to colou nebo pivem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Ve snímku má roli i Billy Blanks, přeborník Kickboxu a Tae Kwon Du, držitel 7. stupně černého pásu, 7x světový šampión v karate, mistr v boxu a kapitán Spojených států v karate týmů. Je vlastníkem více než 30 zlatých medailí v mezinárodní konkurenci. Jeho epické bitvy s "Nasty" Andersonem jsou legendami mezi fanoušky bojových umění. Má přes 300 kariérních vítězství. V roce 1982 byl poctěn také tím, že je uveden do Síně slávy karate. (Epistemolog)
  • Jet Li si během natáčení jedné scény zlomil pravé zápěstí. (TomikZlesa)
  • Tak (Wah Yuen) ovládá Jet Kune Do, Tae Kwon Do, Hapkido, Hung Gar, Wu Shu a další kung fu styly. (Epistemolog)

Reklama

Reklama