Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Zajímavosti (17)

  • Leticia Calderón (Esmeralda) se na roli připravovala tak, že se ve svém domě pohybovala v úplné tmě a dále po dobu tří týdnů pobývala v útulku pro nevidomé. (Duoscop)
  • Leticia Calderón (Esmeralda) nechtěla nejdříve o roli Esmeraldy ani slyšet. Zrovna totiž dotočila jinou telenovelu, a navíc se chtěla vdávat. Nakonec ale roli přijala. (Duoscop)
  • Přibližně v půlce seriálu byl herec Juan Carlos Serrán, představitel Dionisia Lucera, vystřídán kolegou Rafaelem Amadorem, který postavu Dionisia dohrál až do konce. Důvod této výměny je neznámý. (Agatha)
  • Raquel Olmedo, představitel Domingy, se nedlouho po svém odchodu z rodné Kuby v roce 1959 stala uznávanou mexickou herečkou. Za svou práci pro televizi dostala v 1984 svou hvězdu na „Paseo de las Luminarias“ v Mexico City, mexické obdobě hollywoodského Chodníku slávy. Mimoto je také úspěšnou zpěvačkou, na svém kontě má více než 6 alb. (Agatha)
  • Představitelka Fátimy Laura Zapata je nevlastní o 15 let mladší sestra populární mexické zpěvačky Thálie. (Agatha)
  • Postava Crisanty byla poslední rolí herečky Diny de Marco. Po 7 měsících od skončení natáčení podlehla vě věku 60 let rakovině. (Agatha)
  • Natáčelo se od 5. května 1996 do 31. října 1997. (HappySmile)
  • Literární předlohou byl román mexické spisovatelky Oliete Lourdes. První filmová verze Esmeraldy vznikla v roce 1968 ve venezuelské produkci. (HappySmile)
  • Telenovela byla prodána do 80 zemí a dabována do 15 jazyků. (HappySmile)
  • Leticia Calderón, autorku scenára, mala Deliu Fiallo presviedčať, aby Esmeralda nakoniec zostala s doktorom Lazcanom. Delia s ňou našťastie nesúhlasila a príbeh sa skončil happyendom s Esmeraldou v náručí José Armanda. (corona)
  • Budova Casa Grande, hacienda Peňarealovcov, bola v minulosti františkánskym kláštorom. (corona)
  • V Maďarsku sa zbierali peniaze na operáciu Esmeraldiných očí. (matthew.17)

Reklama

Reklama