Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lizzie se nepovedla maturita, ale smůla se na ni lepí i nadále. Už se nemůže dočkat, až vypadne z Ameriky a hlavně od domýšlivé spolužačky Kate. Jede s kamarády na prázdniny do Říma. Jenže Kate se chystá na stejnou cestu, a co je horší, obě budou muset sdílet pokoj. Situaci alespoň trochu zachraňuje její nejlepší kamarád Gordo, který hned první den vezme Lizzie na velkou vyhlídkovou cestu po městě končící u slavné fontány di Trevi, která údajně plní přání. A právě tady se Lizzie setká s hvězdou italské pop music Paolem Valisarim, jenž ji omylem považuje za svou partnerku, populární zpěvačku Isabellu Parichi, která jako by jí z oka vypadla. Netrvá dlouho a Lizzie prosí Gorda, aby jí pomohl vymyslet způsob, jak uniknout bdělému oku jejich vychovatelky, aby mohla jít na rande s Paolem. Ten ji vezme na projížďku kolem Říma a požádá ji, aby s ním vystoupila místo Isabelly na slavnostním předávání hudebních cen. Lizzie po krátkém váhání souhlasí a vzápětí je vržena do víru života italských celebrit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

type_B 

všechny recenze uživatele

Jeden z oněch filmů, na které jsem narazil večer v televizi, když jsem se vrátil z hospody... Díky Bohu za takové filmy! Přímočaré myšlenky vyjádřené přímočarým způsobem jsou pro alkoholika, který má těžkou hlavu před spaním, úplně léčebný elixír -a ne, Nešpor v tom naštěstí nehraje. It. prázdniny udělají mozku, který ztratil pár milionů synapsí, vždycky dobře. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budeš radši věřit klukovi, kterého znáš celý život, nebo klukovi, který ti tvrdí, že záříš jako slunce?" Princeznou být nemohu, princem jsem nikdy být nechtěl, zpívat neumím a slávu nepovažuju za nic důležitého, takže evidentně nejsem cílovým divákem Italských prázdnin. Nicméně mám rád Itálii, na to, že jsem býval mladý, si taky ještě trochu pamatuju, a tak jsem své oko nechal na Lizzie spočinout. A odborně k tomu uvádím, že se to dalo přežít, ale ty její "zábavné" pády mi trošku pily krev. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľa ľudí nepochopilo o čom tento film bol. Je to v prvom rade rodinný film s dávkou milého vtipu a trošky romantiky, určenej najmä dospievajúcim chlapcom a dievčatám, ktorí zažívajú svoje prvé lásky, spoznávajú svet dospelých, objavujú svet na prvých dovolenkách, kde postupne majú aj viac dovolené, stávajú sa dospelejšími. Je to ten najkrajší vek študentských nepoškvrnených lások. Ja som Rím navštívil prvýkrát asi deň, či dva po svojich osemnástich narodeninách, bolo to na výlete s farárom a ľuďmi z farnosti, len škoda, že nie s nejakou dievčinou, tam je totiž romantiky veľa. Hilary Duff patrila svojho času medzi moje najobľúbenejšie herečky, ktoré sa mi aj najviac páčili, dokonca až tak, že som bol každú chvíľu do inej platonicky zamilovaný, je síce odo mňa staršia, ale jej filmy som pozeral tak z oneskorením pár rokov, keď mi najlepšie padli k srdcu. Bolo tam veľa klišé, ktoré tomuto filmu ubrali, či vývoj celého deja, ale páčilo sa mi zobrazenie toho, ako mladé dievčiny vždy okúzlia krásni cudzinci, ktorí však s nimi často nemajú také plány, ako by si dievčiny vysnívali. Mne sa tento rodinný film celkom páčil, nehovoriac, že v tom veku, keď som to pozeral, som mal slabosť na blondíny, ale aj dnes ten film vnímam skoro rovnako, milý, romantický, študentský, štipku cestovateľský, ale pekný. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +Hilary Duff a Brendan Kelly, hudba, velké finále, pěkná Itálie a některé scény -křečovití, trapní a dementní herci, slabé postavy/// Opravdu vím proč mám rád tuhle holku. Narozdíl od jiných hereček jsou její filmy hudebně laděné a to vždy přidá na zážitku. To ovšem tentokrát nezabrání výslednému dojmu, který jen mírně nadprůměrný, hodně to totiž kazí herci. A vskutku první hodina je úplně mimo mísu./// Celkem 57%/// ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek je holčičí, veselý, místy ztřeštěný a plný naivity, kde nechybí ani populární pop music. Studio Walt Disney to však jinak neumí a tak je určen jen pro určitou část dívek v pubertě, kteří mají sny a přejí si, aby se stali skutečností. Ano, příběh je o splnění amerického snu, tedy nic pro Evropany. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (4)

  • Napriek tomu, že Hilary Duff hrá postavu Lizzie aj Isabelly, tak vokály Isabelly v origináli spieva jej staršia sestra Haylie. (Mandragor)
  • Natáčelo se v Římě (Itálie), Vancouveru (Britská Kolumbie, Kanada) a Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Pro lepší odlišení postav Lizzie a Isabely, ztvárněných Hillary Duff, se při dabování filmu rozhodla režisérka českého znění Lucie Svobodová obsadit Andreu Elsnerovou pro roli Lizzie a Jitku Moučkovou pro roli Isabely. (funhouse)

Reklama

Reklama