Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud jste deprimovaní, na film nekoukejte! Pravdivý příběh prostitutky - sériového vraha Vás totiž příliš nerozesměje. Ale jestliže hledáte vynikající film s vynikajícími hereckými výkony, tak jste na správné adrese. Film je vzrušující, temný a silný. Jestli máte možnost, podívejte se. I'm not a bad person. I'm a real good person. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dá sa podľa šokujúcich, drastických a strašných skutočných udalostí nakrútiť nudný film? Dá. Prvá obeť dostala, o čo si koledovala. Následne Aileen Wuornos prestala rozlišovať medzi zlým a nadržaným a nakoniec sama dostala to, čo si zaslúžila. Máte šancu pochopiť ju, ale nebudete s ňou súhlasiť. Snímke chýba údernosť a strhujúcosť, navyše obsahuje priveľa klišé. Réžia, herecké výkony (Theron, Ricci a Bruce Dern) zvádzajú k nadpriemeru, ale scenár je príliš triviálny a zjednodušujúci. Jedna dobrá maska a už máte Oscara. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Silný film s dobrými momenty a skvělou zrůdou Theron, na druhou stranu to ale působilo místy dost amatérsky udělané (zastřelení) a taky je to na můj vkus trochu zdlouhavé (některý scény bych tam vypustil). Jedná se o film, který dokáže na člověka zapůsobit, ale mně osobně se z hlavy vykouří velmi rychle, takže to na vyšší hodnocení nevidím. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som to tak dlho odkladal. Dostal som film plný nenávisti, nespravodlivosti a ľudskej nemohúcnosti vyhrabať sa z bahna, do ktorého sa človek narodil a tiež veľkej kopy nešťastia. Myslím, že za veľa je zodpovedná spoločnosť sama, ktorá si takýchto netvorov robí ľavou zadnou. Po dramatickej stránke nemám výhrad, všetko to dôležité bolo podané s náležitou precíznosťou, pričom vo veľkej miere tu vynikol aj herecký talent Charlize Theron. Naproti tomu neviem prečo, ale Christina Ricci mi tu moc nesadla. Výhrady mám len k obsahovej stránke, je tu pár pasáží, kde príbeh stráca tempo a stráca na zaujímavosti. Nadpriemer. 75/100 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Příběh o "vzniku" jednoho lidského monstra. Snažící se relativně úspěšně ukázat všechny aspekty, takže sice ukazuje i ty "zlé věci", které byly na Aileen páchány, ale zároveň ji nijak neobhajuje, nesvádí všechny její problémy na společnost. Zároveň se snaží odhalit i její lidskou tvář a že i ona byla schopna milovat. Film se do všeobecného povědomí spíše než-li tématem a svými nespornými kvalitami zapsal výkonem k nepoznání změněné Charlize Theron. Což je nefér ke Christině Ricci, která jí více než zdatně sekunduje. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Role Selby (Christina Ricci) byla původně nabídnuta Kate Hudson, ale ta ji odmítla. (Martinibaby)
  • Ve scéně, kdy jede Aileen (Charlize Theron) se svou přítelkyní v autě, má při rozhovoru skoro dokouřenou cigaretu, avšak vzápětí má cigaretu zase celou, přitom je scéna natočena na jeden střih. (Aknah)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama